Львів на вихідні. Афіша

Львів на вихідні. Афіша

23.11.13 15:07 0 948
Ще п’ять робочих днів позаду. Попереду вихідні. Вони будуть дещо з присмаком гіркої пам’яті… пам’яті про голод 1932-33 років. Але українці не мають права забувати, адже поки шануємо жертв, доти вони житимуть у наших серцях.

Завтра, о 16.00, у кожній домівці українців у світі запалять свічку пам’яті і пом’януть усіх, хто загинув під час Голодомору, хвилиною мовчання.

Львівська обласна філармонія ж по-особливому згадає мільйони українців – твором відомого італійського композитора Джузеппе Верді «Реквієм». Концерт розпочнеться о 18.00.

А у неділю філармонія продовжить Міжнародний фестиваль «Музичні зустрічі польської та української молоді».

А от життя театрів міста на вихідні стане об’єктом уваги всієї Європи.

Ще вчора у місті розпочався Фестиваль сучасної драматургії «Драма.ua». На захід приїхало сім театральних постановок провідних європейських колективів. У вихідні вони подарують три п’єси львівській публіці. Детальну програму фестивалю можна переглянути тут.

У суботу в Львівському академічному театрі імені Леся Курбаса о 18.30 почнеться вистава «Гавел пише Гусакові» театру Feste з Брно, Чехія.

О 20.30 у Першому українському театрі для дітей та юнацтва відбудеться вистава «5boys.sk», яку привезли зі Словаччини.

У неділю львівську публіку чекає у Львівському академічному театрі «Воскресіння» вистава Центру сучасної драматургії з Єкатеринбурга «Казус Послера».

СУБОТНІЙ РЕПЕРТУАР

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. С. Крушельницької у суботу о 18.00 запрошує на оперу «Украдене щастя».

У цей же день, о 18.00, актори Львівського академічного театру «Воскресіння» подарують своїм шанувальникам п’єсу «Весела корчма», яка отримала нагороду журі VI фестивалю Театрів Східної Європи «Сусіди» в Любліні.

А театр «І люди, і ляльки» о 12.00 та 14.00 порадує виставою «Хто сказав «няв» для найменших глядачів.

НЕДІЛЬНИЙ РЕПЕРТУАР

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. С. Крушельницької подарує два спектаклі: о 12.00 розпочнеться опера «Запорожець за Дунаєм», а о 18.00 балет «Корсар».

Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької о 18.00 запрошує на п’єсу Миколи Гоголя «Пропала грамота».

Львівський драматичний театр іменіЛесі Українки о 18.00 запрошує на драматичну інверсію «Євангеліє від Юди».

«Так казав Заратустра» – це вистава, яку пропонує переглянути о 19.00 Львівський академічний театр імені Леся Курбаса.

Перший український театр для дітей та юнацтва двічі за день, о 12.00 та о 15.00, розкаже історію про Пеппі Довгупанчоху.

А театр «І люди, і ляльки» тричі (о 12.00, 14.00, 16.00) покаже виставу «Лисеня-хитрун».

ЦИРК

У Львівському обласному цирку триває шоу «Полум’я та лід». Вистави будуть у суботу о 16.00 та у неділю о 12:00 та о 16:00.

МУЛЬТИКИ

«Оггі повертається». Добродушний кіт Оггі любить поїсти, поспати і помріяти. Але йому вічно дошкуляють нестерпні сусіди, отруюючи його життя злими жартами і приколами. Кіт ганяється за ними з чималим азартом, придумує все нові й нові хитромудрі виверти, але, на жаль... Спокій йому тільки сниться.

«Мінлива хмарність, часом фрикадельки: Помста ГМО». Флінт Локвуд тепер працює в компанії The Live Corp на свого кумира Честера. Але йому доведеться залишити свою посаду, коли він дізнається, що його сумнозвісна машина все ще працює і проводить на світ небезпечних гібридів.

КІНО

Новинки

«Команда мрії» (комедія). Патрік у минулому відомий футболіст і тренер, а зараз просто п’яниця. Єдина робота, яку він може отримати – це тренер любительської футбольної команди на півночі Франції. Відмовитися не можна, бо якщо у нього не буде роботи, він позбудеться права опіки над дочкою. Справи на футбольному полі у листонош, рибалок та бухгалтерів йдуть не дуже добре. І тоді Патріку в голову приходить геніальна думка – запросити колишніх футбольних зірок, що вже повісили бутси на цвях, в команду.

«Голодні ігри: У вогні» (фантастика, бойовик, трилер, пригоди). Зумівши вижити на безжальних Голодних іграх, Кітнісс Евердін і Піт Мелларк повертаються додому. Але тепер вони в ще більшій небезпеці, оскільки своєю відмовою грати за правилами на Арені кинули виклик Капітолію. За традицією, наступні – ювілейні – Голодні ігри повинні стати особливими, і цього разу в них беруть участь тільки переможці минулих років. Кітнісс і Піт змушені знову вийти на Арену, де будуть змагатися з найсильнішими. Правила гри змінюються. Арена ще небезпечніша, масштаб ще більший, ставки ще вищі!

Продовження моторошної історії у фільмі «Астрал 2» (жахи, триллер). Сім’я Ламбертів прагне розкрити таємницю, через яку вони опинилися в небезпечному зв’язку зі світом духів.

Те, що кіномани мали змогу вже побачити.

«Тіні незабутих предків» (комедія, триллер). Декілька століть тому в Українських Карпатах безчинствували злі духи та інші химери. Тоді дев’ять магів запечатали потойбічну нечисть у Книгу Тіней і затаврували її магічною Згардою. З того часу Згарда перебувала в безпечному місці, надійно оберігаючи вхід до нашого світу від злих духів. Однак велінням долі Згарду знайдено і передано університету, після чого життя деяких студентів змінилося назавжди. Врятувати студентів та знищити зло зможе лише нащадок останнього чаклуна – мольфара.

«Ромео і Джульєтта» (драма, мелодрама). Верона. Епоха Раннього Відродження. Юнак і дівчина з ворогуючих сімей закохуються один в одного. Рок не дає їм бути разом. Лише смерть на піку забороненої пристрасті допомагає Ромео і Джульєтті врятувати своє кохання.

«Радник» (трилер, драма, кримінал). Успішний адвокат, що опинився майже на вершині успіху, й до того ж напередодні власного весілля, з цікавості і, звичайно, заради грошей погоджується на пропозицію свого давнього знайомого, що має тісні зв’язки зі злочинним світом, перевезти з Мексики у США партію кокаїну вартістю 20 млн дол.

«Життя Адель» (драма, мелодрама). 15-річна Адель мріє про вічне кохання і зустрічає чарівного хлопця, який відразу закохується в неї. Та несподівано для неї самої, Адель починає бачити дивні сни за участю загадкової дівчини з синім волоссям, яку випадково зустріла на вулиці. Юна Адель починає розуміти, що її манить не просто синє волосся, її приваблює сама незнайомка.

«Гра Ендера». Землю двічі розорювала інопланетна раса, яка вирішила знищити людство. Сімдесят років потому земляни об’єднуються, щоб не допустити свого винищення. Ендер Віггін – тихий, але неймовірно здібний хлопчик, який може стати рятівником людської раси. Його відправляють у спеціальну школу, розміщену на орбіті Землі, де перетворять на вбивцю, здатного протистояти інопланетному вторгненню...

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ