На фестиваль науки до Львова з’їхалось 800 студентів з 12 країн

На фестиваль науки до Львова з’їхалось 800 студентів з 12 країн

23.11.13 09:39 0 763
Близько 800 студентів та викладачів із 12 країн світу приїхали до Львова на IV Міжнародний молодіжний фестиваль науки «Litteris et Artibus», який проходить у Національному університеті «Львівська Політехніка».

Про це повідомляє прес-служба НУ «Львівська політехніка».

Фестиваль триватиме до 23 листопада. За час проведення заходу відбудеться дев’ять конференцій, в яких візьмуть участь науковці України, Росії, Молдови, Туреччини, Румунії, Індії, Польщі, Швеції, Австрії та інших країн Центральної та Східної Європи.

Як розповів організатор фестивалю Олександр Березко, цього року «Litteries et Artibus» має чимало нововведень, серед яких – можливість онлайн-участі у конференціях та випуск наукових матеріалів на електронних носіях з огляду на екологічні аспекти використання паперу. «Щоразу у нас є щось нове, ми ускладнюємо собі життя», – говорить організатор. Також цього року проект вперше здобув президентський грант.

«Наша мета – сприяти формуванню молодої наукової еліти та розвитку міжнародної співпраці, – додав Олександр Березко. – «Litteris et Artibus» охоплює широке коло тематик у технічних та гуманітарних сферах. У програмі – конференції з інженерії, архітектури та геодезії, соціальних та комп’ютерних наук, психології та економіки тощо».

Важливою частиною фестивалю стане проведення круглого столу за участі громадських організації різних країн, присвяченого сучасним проблемам молодіжної науки. У ньому візьмуть участь представники міжнародних та українських молодіжних громадських організацій науково-освітнього спрямування: EuroDoc (Європейська федерація національних асоціацій молодих науковців), MILSET (Всесвітній рух за проведення дозвілля в науці і техніці), Національні ради аспірантів Польщі (KRD та PDUT), Рада молодих учених при Держінформнауки України, Національний студентський союз України та ціла низка інших.

«За роки проведення фестиваль вийшов за рамки Європи і поширився на інших континентах, – коментує голова Ради молодих вчених НУ «Львівська політехніка» Оксана Юринець. – Чимало молодих науковців, які представили свої доробки, це люди, які у майбутньому будуть творити науку не лише у Львові, Україні, Львівській політехніці, а й у цілому світі.

Програма фестивалю дуже насичена. Окрім можливості ознайомитись з діяльністю університету, молоді вчені візьмуть участь у екскурсіях Львовом, матимуть змогу для неформальної дискусії та спілкування. Це дасть у майбутньому можливість зав’язати тісні контакти з усіма країнами, які займаються наукою і продемонструвати, що українські науковці давно працюють з Європою і з усіма країнами світу».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ