Голодомор: у Львівській філармонії – «Реквієм» Верді

Голодомор: у Львівській філармонії – «Реквієм» Верді

23.11.13 08:04 0 794
Завтра, 23 листопада, о 18:00 Львівська обласна філармонія вшанує пам’ять загиблих від голоду твором відомого італійського композитора Джузеппе Верді «Реквієм».

Про це повідомляє прес-служба філармонії.

«Реквієм» став одним з найвизначніших зразків жанру реквієму за всю історію музики, і одним з найскладніших до виконання, адже дуже насичений. Більшість фрагментів твору написано для солістів з оперним розмахом.

«Цей твір вражає своєю глибиною, динамікою та драматизмом. Джузеппе Верді широко використовує в «Реквіємі» енергійні ритми, піднесені мелодії і драматичні контрасти, подібно до того, як він робив це в операх, щоб виразити сильні емоції, що йдуть від тексту. І мені видалося, що він буде передавати той трагізм, який пережив український народ у часи Голодомору», – зазначив генеральний директор філармонії Володимир Сивохіп.

У пам’ятному вечорі візьмуть участь солісти Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької заслужена артистка України Світлана Мамчур та Тетяна Вахновська, соліст Астраханського державного театру опери і балету Роман Корен, соліст Королівського оперного театру Данії Пер-Андерс Гедлюнд, а також хорові колективи: Галицький академічний камерний хор, Камерний хор «Глорія». Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії виступить під диригуванням Іллі Ступеля.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку у терцентрі ...

КОМЕНТАРІ