ДСНС України та МВС Республіки Молдова підписали план спільних дій у сфері цивільного захисту

ДСНС України та МВС Республіки Молдова підписали план спільних дій у сфері цивільного захисту

24.11.13 13:20 0 912
Державна служба України з надзвичайних ситуацій та Міністерство внутрішніх справ Республіки Молдова підписали план спільних заходів на 2014-2016 роки у сфері цивільного захисту. Підписаний документ є складовою реалізації міжурядової Угоди про співробітництво в області попередження промислових аварій, катастроф, стихійних лих та ліквідації їх наслідків. Підписання Плану спільних заходів відбулося 19 листопада у місті Могилів-Подільський (Вінницька область). Від українських рятувальників його підписав заступник Голови ДСНС України Анатолій Бойко, від молдовської сторони – заступник Міністра внутрішніх справ Республіки Молдова В’ячеслав Чебан.

Під час підписання Анатолій Бойко підкреслив, що проведення спільних заходів, таких як тактико-спеціальні навчання, є вагомою складовою взаємодії підрозділів сторін при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Підписаний документ містить також у собі ключові вектори співпраці у сферах попередження і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, підготовки керівного складу, органів управління, навчання населення та науково-технічного співробітництва.

Сторони висловили впевненість в ефективності подальшої співпраці, адже зберігається позитивна динаміка розвитку українсько-молдовського співробітництва у сфері цивільного захисту.

Нагадаємо, 19 листопада у м. Могилів-Подільський на березі річки Дністер відбулися тактико-спеціальні навчання для відпрацювання взаємодії сил Управління ДСНС України у Вінницькій області та Служби цивільного захисту і надзвичайних ситуацій МВС Республіки Молдова, територіальних органів управління та формувань цивільного захисту при проведенні пошукових аварійно-рятувальних робіт під час можливих надзвичайних ситуацій, характерних для прикордонних територій суміжних держав.

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За незаконне зберігання ...
Наступна новина: У Києві розпочався ...

КОМЕНТАРІ