На Хмельниччині керівники райвідділів міліції вдосконалили навички спілкування з журналістами

На Хмельниччині керівники райвідділів міліції вдосконалили навички спілкування з журналістами

24.11.13 15:59 0 814
У Вінниці представники ОБСЄ та МВС України провели тренінг для керівників міськрайорганів міліції з удосконалення взаємодії між правоохоронцями та засобами масової інформації.

У навчаннях обмінювалися досвідом співпраці з мас-медіа представники Вінницької, Кіровоградської та Хмельницької областей.

Тренінг відбувся в рамках спільного проекту ОБСЄ та МВС України «Подальше сприяння вдосконаленню практики взаємодії між правоохоронними органами України і працівниками ЗМІ", який стартував у 2012 році для підрозділів зв'язків з громадськістю. Цьогоріч в багатьох регіонах України навчання проводяться з керівниками різних рівнів органів внутрішніх справ.

Даний проект спрямований на реалізацію політики відкритості та прозорості правоохоронного відомства.

Учасників тренінгу привітав начальник УМВС України у Вінницькій області Віктор Русин та побажав конструктивної роботи для підвищення свого професійного рівня у спілкуванні з медіа.

Звертаючись до присутніх, керівник вінницької обласної міліції зауважив, наскільки важливий в умовах сьогодення діалог міліції з населенням та мас-медіа. За допомогою журналістів люди не тільки мають можливість дізнаватися про щоденну ризиковану роботу міліції задля безпеки громадян, а й ті негативні моменти, які, на жаль, ще мають місце в правоохоронній діяльності. Наявність зворотнього зв'язку – це шлях до конструктивного вирішення існуючих проблем.

Під час тренінгу своїм досвідом з міліціонерами поділилися медіа-тренер Зоя Казанжи, медіа-юрист Людмила Опришко та керівник телестудії УЗГ МВС України Яна Холодна. Для учасників тренінгу провели курс лекцій з покращення взаємодії з журналістами, які базувалися на позитивному міжнародному досвіді з врахуванням особливостей українського законодавства.

Керівники міськрайонних відділів міліції, яким доводиться часто спілкуватися з пресою, мали змогу під час практичних занять вдосконалити свої навики, краще зрозуміти роботу журналістів, розширити знання у сфері законодавства, що регламентує взаємодію міліцію з представниками ЗМІ.

В невимушеній обстановці учасники навчань обговорили специфіку роботи представників мас-медіа та вчилися, як уникати можливих конфліктних ситуацій під час документування правопорушень в громадських місцях.

Як правильно організувати роботу, приміром, на місці злочину, аби були забезпечені права журналістів і в той же час вони не перешкоджали міліціонерам виконувати професійні обов’язки.

Учасники тренінгу відмітили, що такі заходи дуже корисні, оскільки на базі міжнародного досвіду навчаються ефективно взаємодіяти із засобами масової інформації.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на ...
Наступна новина: На Тернопіллі ...

КОМЕНТАРІ