У своїй багатовіковій історії Україна пережила чимало драм і трагедій. Однією з найбільших був Голодомор 1932-1933 років.

У своїй багатовіковій історії Україна пережила чимало драм і трагедій. Однією з найбільших був Голодомор 1932-1933 років.

24.11.13 15:16 0 851
У своїй багатовіковій історії Україна пережила чимало драм і трагедій. Однією з найбільших був Голодомор 1932-1933 років. Від тих страшних подій минуло вже вісімдесят років, однак пам’ятатимуть про них завжди.

у Луцьку, в День пам’яті жертв голодоморів, пройшла Скорботна хода від Театрального майдану до Замкової площі, на якій біля пам’ятника Жертвам політичних репресій відбувся мітинг-реквієм. Там духовенство Української православної церкви (КП) відслужило панахиду за померлими від голодоморів.

Громада поклала квіти до пам’ятного знаку Християнському милосердю волинян.

Участь у Скорботних заходах взяли голова облдерждаміністрації Борис Клімчук, голова облради Володимир Войтович, Луцький міський голова Микола Романюк, представники духовенства, громадських та політичних організацій, громадськість Волині.

На Замковій площі учасники мітингу-реквієму вшанували жертв голодоморів хвилиною мовчання, після чого взяли участь у загальноукраїнській акції «Запали свічку!», виклавши із запалених лампадок символічний хрест.

Цього дня на приміщеннях підприємств, установ, організацій міста вивішено Державний Прапор України зі скорботною стрічкою.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівська область: ...
Наступна новина: Звернення голови ...

КОМЕНТАРІ