Чернівчани вшанували пам’ять жертв Голодоморів молитвою та хвилиною мовчання

Чернівчани вшанували пам’ять жертв Голодоморів молитвою та хвилиною мовчання

24.11.13 12:08 0 864
23 листопада, в Україні відзначають День пам’яті жертв Голодоморів. Цього дня весь світ, який визнав цю подію геноцидом українського народу, у скорботі разом з нашою державою.

У Чернівцях заходи розпочалися з поминальної служби Божої у всіх церквах за невинними жертвами голодоморів. Біля Пам’ятного каменя, що на розі вулиць Руської та Шевченка, відбувся мітинг–реквієм. Чернівчани хвилиною мовчання та спільним молебнем за участю представників різних конфесій вшанували пам’ять мільйонів загиблих.

У поминальних заходах взяли участь керівники обласної та місцевої влади. Керівництво Чернівецької облдержадміністрації, обласної ради та Чернівецької міської ради, депутати, представники громадських об’єднань, релігійних організацій, національно-культурних товариств, молодіжних організацій, свідки тих трагічних подій, жителі Чернівців поклали композиції з житніх і пшеничних колосків, траурні вінки та кошики квітів до Пам’ятного каменю жертвам Голодомору й політичних репресій та запалили свічки в пам’ять про невинних жертв.

Для довідки:

23 листопада в Україні обмежено проведення розважальних заходів, концертів, внесені відповідні зміни в програми радіо і телебачення, у закладах освіти та культури України у ці дні організовані експозиції, виставки з матеріалами про голодомори в Україні, в ефірі обласної державної телерадіокомпанії транслюватимуться фільми і програми, присвячені цій тематиці.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ