У Львові суд постановив ліквідувати намет на Евромайдані, але помилився адресою

У Львові суд постановив ліквідувати намет на Евромайдані, але помилився адресою

24.11.13 10:15 0 931
23 листопада 2013 року о 6:00 представники виконавчої служби прийшли на Евромайдан у Львові, аби виконати рішення суду про демонтаж намету, але не змогли цього зробити. Виявилося, що в постанові суду про обмеження мирних зібрань… помилилися із адресою.

Приблизно о 3-й годині ночі у Львівському окружному адміністративному суді завершилося засідання у справі за позовом Управління охорони історичної спадщини Львівської облдержадміністрації про обмеження права на мирні зібрання. На суд викликали одного зі студентських лідерів Евромайдану свободівця Василя Молдована.

Відповідачів захищав голова комісії законності Львівської міської ради свободівець Любомир Мельничук. За його словами, судове засідання щодо обмеження Евромайдану у Львові – це більше, аніж фарс. "Головний аргумент облдержадміністрації: скупчення навіть понад сотні людей напроти пам'ятника Шевченку – це катастрофічна загроза архітектурній спадщині міста. На їхню думку, намет може спричинити "істотну загрозу міським історичним пам'яткам". Санепідемстанція, управління МНС та МВС стверджують, що таке скупчення людей може спричинити порушення відповідних державних норм та правил. Управління Львівської обласної державної адміністрації, вочевидь, вперше в історії своєї діяльності звернулося з подібним позовом. У судовому засіданні представники позивача та третьої сторони рекомендували проводити мирні зібрання там, де немає… контакту з дорожнім покриттям. Це реальні твердження влади", – зазначив свободівець.

Суд частково задовольнив позов і постановив заборонити "встановлення малих архітектурних форм у вигляді наметів, кіосків, навісів з 23 до 29 листопада 2013 року". Однак у постанові зазначено адресу: пр. Свободи, 1, а намет розташовано в іншоиму місці. У зв'язку з цією помилкою виконавчій службі не вдалося виконати рішення суду. За словами Любомира Мельничука, він готує апеляційну скаргу на рішення суду.

Нагадаємо, що пізно увечері 22 листопада одного зі студентських лідерів акції на підтримку евроінтеграції у Львові, студента НУ "Львівська політехніка" свободівця Василя Молдована викликали до суду, де розглядалася справа за позовом Управління охорони історичної спадщини Львівської облдержадміністрації. Справу розглядали у Львівському окружному адміністративному суді. Позов подало Управління охорони історичної спадщини ЛОДА.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Володимир Стаюра: ...

КОМЕНТАРІ