У Львівській області петро Колодій взяв участь у мітингу на підтримку евроінтеграції

У Львівській області петро Колодій взяв участь у мітингу на підтримку евроінтеграції

24.11.13 10:04 0 899
22 листопада 2013 року на площі біля пам'ятника Тарасові Шевченку у Львові відбувся мітинг на підтримку европейського курсу України. Мітинг організувало студентство Львівщини. Підтримати молодь та задекларувати спільну позицію щодо підписання Угоди з ЕС прибули голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій, депутати Львівської обласної, міської та районних рад від ВО "Свобода".

Мітингувальники скандували проевропейські гасла, тримаючи в руках плакати з написами: "Хочеш в Европу – дій", "Україна – европейська країна", "Я обираю ЕС", "Европа – це наше майбутнє".

Звертаючись до громади Львівщини, голова Львівської обласної ради Петро Колодій зазначив: "До нам розказували, що уряд підтримує евроінтеграційний курс України. Але вчора Кабінет Міністрів показав своє справжнє обличчя. Ми з вами прийшли сюди, аби задекларувати, що іншого шляху, ніж до Европейського Союзу, у нас немає. Це наш найперший обов'язок перед батьками, дідами, прадідами, які боролися за незалежність України. Вони зробили свій вклад у майбутнє нашої країни. Україна незалежна держава. Але чи є Україна українською? Чи наповнена вона українським змістом? Однозначно – ні! Тому що нині в державі керує неукраїнська влада. ця влада відверто прямує до нашого північного сусіда. В ці дні, коли ми вшановуємо пам'ять невинних жертв Голодомору, вона схиляється до північного сусіда, який, власне, спровокував цей Голодомор в Україні. Ми би їм порадили перечитати історію, проаналізувати страшні наслідки того жахливого союзу з північним сусідом. Нині ми прийшли ще раз задекларувати: ні – Митному союзу, европейському співтовариству – так!"

Також очільник обласної ради Петро Колодій зазначив, що на Европа не відбулася, бо цей процес неможливий без України, адже Україна – найбільша за територією европейська країна. Петро Колодій від імени львівської громади ще раз закликав Президента і Кабінет Міністрів України повернутися до підписання Угоди про асоціацію України з ЕС.

Водночас голова обласної ради висловив впевненість, що спільним тиском український народ змусить їх це зробити. "Ми з вами складаємо важливий іспит, який, сподіваюсь, гідно витримаємо!" – зазначив Петро Колодій.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Лучани вшанували жертв ...
Наступна новина: У Львові суд постановив ...

КОМЕНТАРІ