На Тернопіллі у храмі Амфілохія Почаївського, що у селі Мала Іловиця (Шумщина), освятили престол

На Тернопіллі у храмі Амфілохія Почаївського, що у селі Мала Іловиця (Шумщина), освятили престол

24.11.13 13:59 0 820
Архієрейське богослужіння з нагоди освячення провів високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький.

На урочисту Літургію до села завітали народний депутат України Михайло Головко, голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець, депутати обласної ради, керівники Шумської районної ради.

Очільник облради подарував храму церковні речі та підкреслив: «Ми маємо гордитися тим, що наша Тернопільщина народжує таких видатних особистостей, як Амфілохій Почаївський. Преподобний силою молитви лікував недуги фізичні та духовні, повертав зневіреним надію. У важкі часи радянського режиму не боявся говорити, що має бути держава українська, виганяв міліціонерів із Троїцької церкви Лаври, не давши перетворити її на склад. Він витерпів важкі випробування та залишився відданим вірі, церкві, українському люду. Тож святий Амфілохій став для нас світочем та взірцем. Молимось про його заступництво, припадаємо до його благодаті й докладаємо усіх зусиль, щоб долучитись до виконання заповіту святого – зведення цього храму».

До слова, на місці, де зводиться храм та згодом постане монастир, отець Йосиф (до постригу в схиму прп. Амфілохій носив це ім’я) заповідав, що тут постане храм. І рівно через 40 років, 13 липня 2011 року, на цьому ж місці було освячено хрест під будівництво храму та монастиря святого Амфілохія Почаївського і знову залунала молитва.

Високопреосвященнійший Нестор, архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький, висловив слова подяки народному депутату України Михайлу Головку за допомогу в будівництві храму та вручив нагороду.

За доброю традицією преподобного для всіх, хто прийшов розділити молитву, було приготовлено частування. Адже отець Амфілохій ніколи не випускав нікого із свого дому голодним чи не обігрітим.

І знову для усіх прихожан та гостей звучали слова преподобного Амфілохія Почаївського: “Я весь час молюся. І моя молитва сильна. Скільки я буду жити, стільки буду молитися за тих наших дітей, що полягли, і котрі вціліли, і за тих, які страждають на засланні. Я за всіх них молюся».

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Латвії – перший день ...

КОМЕНТАРІ