На Тернопіллі звернення голови обласної ради Василя Хомінця з нагоди Дня вшанування пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій

На Тернопіллі звернення голови обласної ради Василя Хомінця з нагоди Дня вшанування пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій

24.11.13 15:37 0 796
У ці дні ми вшановуємо мільйони замордованих, невинно убієнних українців, яких знищила жорстока совіцька машина смерті. Російська імперія радянського зразка оголосила війну і поневолила наш народ, направивши кістляву руку голоду на горло українців – одвічно хліборобської нації!

Полігоном для пекельного експерименту недарма було обрано село – колиска української нації, скарбниця моральності та духовності, сховок українського буття. Тим страшніший був удар, завданий народу, в основу нашого духу – родину, віру в Бога і любов до землі. Адже плуг і борозна – символічний початок всього сущого в Україні. Ця загальнолюдська істина лежить в основі буття українців, нашої моральності та духовності. Тож їх фізичне знищення шляхом надлюдських голодних мук, сплановане партійним більшовицьким режимом, було направлено проти національної свідомості. Кати від влади розрахували, що виморений люд втратить опір на багато десятиліть.

Окрім фізичного винищення – геноциду, треба було убити в українцеві українця, його сучасне і майбутнє. За останню тисячу років населення Землі потерпало не від одного голоду. Проте аж трьох голодоморних навал зазнала житниця колишнього СРСР – Україна (1921-1923, 1932-1933 та 1947 рр.) за якихось двадцять років. Тому переконаний, що такого широкомасштабного штучного голодомору, такого етно- і геноциду, як на початку 30-х років ХХ століття у нашій хлібородній державі, не знав жодний народ.

Шановні тернополяни !

У ці листопадові дні ми вшановуємо пам’ять невинно замордованих комуністичним режимом наших предків. Мільйони селян, які споконвіків щедро зрошували землю своїм потом, ростили врожаї та годували півсвіту, злочинна сталінська машина прирекла на голодну смерть. Це страшна сторінка нашої історії, на якій закарбовано нелюдяні жахіття голодних смертей, людоїдства, поховання без панахиди, коли людей прирівняли до тварин. Це – символ масового вбивства, геноциду. Переконаний, за його організацію має відповісти і країна – правонаступниця тодішнього союзу, і партія – спадкоємиця партії більшовиків.

Дорогі краяни !

Тернопільщину Бог беріг від голодомору 32-33 років, бо не була вона у складі колишнього СССР. Та цей великий біль штучно створеної трагедії, ця незагоєна рана ятрить у серці кожної свідомої людини.

У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі! Ми повинні усвідомити, щоб такого не сталося більше з нашими дітьми і правнуками, маємо бути єдині у творенні нашої Української національної держави, тверді та свідомі у своєму виборі. складаємо співчуття нащадкам, родинам загиблих, нехай Господь Бог прийме їхні душі до Царства Божого, а нас укріпить у вірі, надії, любові.

Голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Звернення голови ...
Наступна новина: Закарпаття: на ...

КОМЕНТАРІ