Масштаб пам’яті про Голодомор – мірило нацгідності, – експерт

Масштаб пам’яті про Голодомор – мірило нацгідності, – експерт

24.11.13 17:58 0 757
Масштаб пам’яті про Голодомор є для нас, українських громадян, мірилом національної гідності і людської чесності.

Про це заявив співкоординатор Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932–1933 років в Україні на відкритті Міжнародного форуму «Народ мій є! Народ мій завжди буде!» 21 листопада, повідомляє прес-центр Центру досліджень визвольного руху.

На його думку, українці повинні зберегти пам’ять про Голодомор, адже це дасть шанс нашому народові бути одним цілим.

«Голодомор – це не великий голод чи відсутність їжі. Це вбивство, спланована і неминуча смерть мільйонів. Упродовж десятків років ця пам’ять – сховане у катакомби одкровення – зберігалася сотнями, можливо тисячами людей. Вона передавалася далі: зі страхом, але насамперед проти страху. Ми здатні зберегти цю пам’ять з шляхетним достоїнством, усвідомленим миром і повагою до себе», – сказав Іван Васюник.

Як відомо, 21–22 листопада у Києві тривав Міжнародний форум «Народ мій є! Народ мій завжди буде!», організований Громадським комітетом із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932–1933 років до 80-х роковин Голодомору.

Громадський комітет закликає 23 листопада – у Всенародний день пам’яті – прийти о 14:00 у Києві до ст. м. Арсенальна, звідки розпочнеться спільна хода до Національного меморіалу Голодомору; з 15:00 – пам’ятні заходи біля Національного меморіалу Голодомору; о 16:00 – загальнонаціональна хвилина мовчання. Початок акції «Запали свічку пам’яті». Також акції пам’яті відбудуться в усіх обласних центрах, 32 країнах світу, у селах та містечках.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ужгородська набережна ...
Наступна новина: Психологічні аспекти ...

КОМЕНТАРІ