Амстердамським безхатькам і п’яничкам видаватимуть зарплату пивом

Амстердамським безхатькам і п’яничкам видаватимуть зарплату пивом

24.11.13 12:48 0 866
Влада голландської столиці запропонувала місцевим алкоголікам оригінальний спосіб перестати бути загрозою для суспільства. Їм знайшли роботу, за яку, крім грошей, пообіцяли видавати пиво і сигарети.

Про це повідомляє Huffington Post.

Таким чином чиновники сподіваються знизити рівень вуличної злочинності в місті.

Жителі Амстердама, які мешкають поруч з міським парком Oosterpark, давно скаржаться на алкоголіків і безпритульних, які окупували це колись затишне місце. Ті сидять на лавках, жебракуючи і лаючись. Нерідко асоціальні елементи ще й грабують перехожих.

Щоб виправити ситуацію, влада міста запропонувала п’яничкам роботу двірників. За це чиновники пообіцяли їм щоденну оплату в 10 євро, а також пів пакета тютюну і п’ять банок пива. Перші дві банки видаватимуть вранці, щоб ті похмелилися, ще дві – в обід і одну – увечері.

Така пропозиція влаштувала багатьох безробітних мешканців Oosterpark. Якщо раніше вони весь час витрачали на пошуки грошей і випивки, тепер ці життєво необхідні речі їм гарантовані щоденно. До того ж, замість звичної п’ятиденки алкоголікам запропонували трудитися лише три дні на тиждень. За словами учасників програми, незважаючи на «алкогольну» зарплату, вони почали менше пити, оскільки після важкого робочого дня бажання спожити звичну дозу спиртного у багатьох зникло.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Одного з лідерів ...

КОМЕНТАРІ