Про це йдеться у статті, опублікованій у журналі New England Journal of Medicine.
Вчені довели, що у тих, хто з’їдав порцію горіхів рідше, ніж раз на тиждень, ризик смерті був знижений на 7%, у тих, хто їв горіхи раз на тиждень, – на 11%, 2-4 рази на тиждень – на 13%, 5-6 разів на тиждень – на 15%, нарешті, 7 або більше разів – на 20%. При цьому, зниження смертності не залежало від виду горіхів.
«Найбільш очевидною користю було зниження на 29% смертності від хвороб серця – головної причини смерті людей. Крім того, ми побачили істотне зниження – на 11% – ризику смерті від раку», – пояснив Чарльз Фачс з Інституту раку в Бостоні (США).
Для свого дослідження Фачс і його колеги використали результати двох досліджень. Завдяки одному з них учені одержали дані спостережень за дієтою, способом життя і станом здоров’я 76 тисяч жінок з 1980 по 2010 рік, завдяки другому – такі ж дані про 42 тисячі чоловіків за 1986-2010 роки.
Науковці виявили, що ті, хто їв більше горіхів, були більше стрункими, рідше курили, частіше займалися спортом, вживали вітаміни, а також їли більше фруктів і овочів та пили більше спиртного. Вчені провели аналіз даних таким чином, щоб відкинути фактори, що можуть вплинути на стан здоров’я.
Попередні дослідження показали, що споживання горіхів знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу, раку кишківника і утворення жовчних каменів. Також учені виявили, що горіхи знижують рівень холестерину, зменшують запалення, ожиріння та стійкість до інсуліну. В окремих дослідженнях було показано, що вживання горіхів пов’язане зі зниженням смертності в деяких групах людей.
РІА Новини
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: Голова Тернопільської ОДА ...
Наступна новина: У Івано-Франківську ...