Лучани вшанували жертв Голодомору 80-хвилинним «Флешмобом пам'яті»

Лучани вшанували жертв Голодомору 80-хвилинним «Флешмобом пам'яті»

24.11.13 09:56 0 1162
У суботу, 23 листопада, з 14.00 на вул. Лесі Українки відбувався флешмоб в рамках загальноукраїнських заходів щодо вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932—1933 років. Організатором заходу стала ГІ «Іскра»
Традиційно в останню суботу листопада в нашій державі та у світі згадують жертв однієї з найбільших трагедій в історії України і всього людства. З метою гідного вшанування пам'яті невинних жертв голодоморів в Луцьку, був проведений «Флешмоб пам’яті», приурочений до 80-х роковин події, яка призвела до смерті мільйонів загиблих українців, знищених окупаційним комуністичним режимом.
Участь в акції взяли близько 25-ти активістів«Іскри», які одягнувшись в чорний одяг, розташувалися вздовж вул. Лесі Українки та впродовж 80-ти хвилин тримали у руках картини відповідної тематики, які попередньо були надані як відомими луцькими художниками, так і просто талановитою молоддю. Даний захід був проведенийдля того щоб привернути увагу лучан до цієї дати та продемонструвати як митці дивляться на цю "чорну" сторінку українського народу.
Як зауважив один з організаторів, Едвард Легерко: « Ця подія - це не просто Голодомор, а саме Геноцид української нації, і в момент, коли наша держава стоїть на роздоріжжі між Європейським та Митним союзом, ми повинні пам'ятати з чиєї вини він відбувся, і хто першим у світі визнав Голодомор як Геноцид нашого народу».
Слід зазначити, що в рамках Всеукраїнської кампанії також була проведена акція «Послання пам'яті», коли всі охочі могли написати кілька слів до людей, які через двадцять років вшановуватимуть соті роковини цієї трагедії. Банер з цими посланнями був переданий до Києва і, разом з іншими полотнами був розгорнутий під час жалобних заходів на пагорбі біля Національного музею «Меморіал пам’яті жертв Голодоморів в Україні».

Прес-секретар громадської ініціативи «Іскра»
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Тягнибок: «Коли в ...
Наступна новина: У Львівській області петро ...

КОМЕНТАРІ