Дубенчани долучилися до всеукраїнського вшанування жертв Голодоморів

Дубенчани долучилися до всеукраїнського вшанування жертв Голодоморів

24.11.13 08:58 0 1205
В тисячолітній українській історії маємо багато прикладів національних трагедій, проте трагедія Голодомору стала найжахливішою. Мільйони загиблих. Десятки мільйонів ненароджених. Понівечені людські долі. Виснажена душа нашого народу. Голодомор – це не історична минувшина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять як його очевидців, так і сучасне покоління.
По всій країні сьогодні пройшли жалобні заходи, присвячені цій трагічній даті. Дубно не сало винятком. До пам’ятного знаку жертвам голодоморів поклали квіти Дубенський міський голова Василь Антонюк, народний депутат України Валентин Королюк, представники районної влади. На спомин про душі закатованих біля пам’ятного знаку були посаджені деревця калини. А активісти спекли «хліб 33-го» – кори дерев, перетертих жолудів, полови, листя…
Згодом на майдані Незалежності пройшов загальноміський реквієм, на якому виступили міський голова Василь Антонюк, народний депутат Валентин Королюк, голова Дубенської районної ради Олександр Дехтярчук, перший заступник голови Дубенської РДА Микола Гузь.
Звертаючись до присутніх, народний депутат Валентин Королюк зауважив, що Голодомор – це злочин проти людства, який не має ні забуття, ні прощення. Україна повинна домогтися, щоб у всьому світі знали про той геноцид, який вчинив комунізм над українським народом.
«Питання «хто винен?» і «що робити?» не є риторичними і потребують відповіді, – зазначив народний обранець. – Хто винен? Апеляційний суд Києва у 2010 році назвав їх поіменно. Це злочинний комуністичний режим, кати України: Сталін, Молотов, Каганович та багато інших. Винна злочинна комуністична система, представники якої – вигодувані і випещені на українському хлібі усілякі голуби-симоненки – продовжують нищити нашу країну».
«Що робити? Робити висновки. Якби Україна була незалежною, якби у ній була українська влада з українськими, європейськими цінностями – ні у 20-х, ні у 30-х, ні у 40-х роках українські хазяї-хлібороби не знали б, що таке голод», – додав Валентин Королюк.
Народний депутат у своєму виступі висловив переконання, що зараз Україна також переживає страшний історичний момент: «Янукович і його поплічники забрали у нас мрію повернутися у коло європейських, цивілізованих народів. Непідписання Угоди з ЄС – це неймовірні втрати для кожного українця. Це втрата шансу на європейську зарплату, справедливу пенсію, на нові робочі місця, інвестиції у вітчизняну економіку. Фактично – це виклик всій європейській спільноті та більшості українців, що прагнуть європейського майбутнього, на який потрібно дати адекватну рішучу відповідь».
«Сьогодні, вшановуючи пам’ять безвинно закатованих, потрібно думати і про наступні покоління, за які віддали свої життя мільйони. Яке завтра буде у наших дітей, внуків? Закликаю кожного, кому небайдуже українське майбутнє, схилити голову в пошані загиблих і стиснути кулак для боротьби за європейське майбутнє України», – закликав Валентин Королюк.

Прес-служба Народного депутата Валентина Королюка
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Портальний верстат ...
Наступна новина: Олег Тягнибок: «Коли в ...

КОМЕНТАРІ