Олег Тягнибок: «Коли в державі буде українська влада – вона вимагатиме від Москви каяття перед українською нацією за Голодомор»

Олег Тягнибок: «Коли в державі буде українська влада – вона вимагатиме від Москви каяття перед українською нацією за Голодомор»

24.11.13 08:58 0 931
23 листопада 2013 року українці вшановують жертв голодоморів, зокрема Голодомору 1932–1933 років. З нагоди Дня пам’яти жертв голодоморів вшанувальні заходи відбулися, зокрема, в Києві. Тисячі небайдужих українців пройшли пам’ятним ходом до Меморіялу пам’яти жертв голодоморів, де відбулося пам’ятне віче за участи священнослужителів, політичних діячів, громадськости. До вшанування жертв геноциду української нації, зокрема, долучився Голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок.

Коментуючи свою участь у вшанувальних заходах, Олег Тягнибок заявив: «Для українців це велика трагедія. Адже тяжко навіть уявити, скільки ненароджених українців ми втратили. Складно уявити й підрахувати, якого інтелектуального, творчого потенціалу нас було позбавлено як націю. Тому ця трагедія змушує схилити голови всіх українців – і тут, в Україні, і поза межами держави.

Нині маємо зробити максимум для того, аби така трагедія більше ніколи не повторилася і пам’ять про ці жахливі роки зберігалися. Ми, політики, повинні добитися, щоби цей акт геноциду української нації визнала якомога більша кількість країн світу. Мусимо зробити все, аби в Україні існував закон, що передбачатиме кримінальну відповідальність за заперечення факту Голодомору. Ну і зрозуміло, коли нарешті буде українська, патріотична влада – вона вимагатиме від Москви визнання Голодомору української нації, компенсації за цей злочин і каяття перед українцями.

Про що можна говорити нині, якщо навіть міністр освіти Табачнік, який би мав вчити українських дітей, викреслює з історії сторінки згадок про Голодомор? Зрозуміло, що значною мірою все залежить від влади. Вони витрачають величезні кошти на соціяльну рекламу инших, навіть не завжди потрібних тем, вочевидь, відмиваючи гроші. Про такі ж речі, як Голодомор, вони навіть говорити не хочуть. А про це треба розповідати людям.

Це можна зробити завдяки иншій владі, яка усвідомлюватиме: нація – від малого до великого – має пам’ятати про такі трагічні сторінки своєї історії. Адже той, хто пам’ятає свою історію, – творить майбутнє».

Лідер ВО «Свобода» також зауважив, що 23 країни світу офіційно визнали Голодомор актом геноциду української нації. Однак український дипломатичний корпус має зробити все для того, аби таку позицію зайняли всі держави – визнали цю трагедію українського народу.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дубенчани долучилися до ...
Наступна новина: Лучани вшанували жертв ...

КОМЕНТАРІ