В Луцьку центру реінтеграції бездомних громадян у мікрорайоні Вересневе не буде

В Луцьку центру реінтеграції бездомних громадян у мікрорайоні Вересневе не буде

25.11.13 09:14 0 1104
Про це повідомив жителям Вересневого Луцький міський голова Микола Романюк. там у Будинку культури відбулася зустріч мешканців з представниками влади, щоб обговорити актуальні питання життєдіяльності мікрорайону. Разом з міським головою на зустріч прибули народний депутат України Ігор Палиця, перший заступник міського голови Святослав Кравчук, заступник – Лариса Соколовська, депутат Луцької міської ради Наталія Бунда, керівники виконавчих органів, керівник благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Олександр Товстенюк.

Розпочинаючи зустріч, Луцький міський голова Микола Романюк повідомив, що разом з Ігорем Петровичем Палицею прийняте спільне рішення: центру реінтеграції бездомних громадян у мікрорайоні Вересневе не буде. Міський голова додав, що, дійсно, необхідно розповідати людям про кроки влади. Ось і шня зустріч ініційована для того, щоб вислухати один одного та прийняти правильні рішення. За словами міського голови, у кожної людини є своя доля, і бувають випадки, що вкрай необхідна допомога, і з ночівлею у тому числі. Саме для таких людей і створювався центр. І, звичайно, там мали жити й безхатченки. Але, якщо жителів мікрорайону така перспектива не влаштовує, то влада відповідно пішла їм назустріч і прийняла таке рішення.

Йшла мова й про амбулаторію, яку й надалі будуть розвивати, про будівництво каналізації. За словами міського голови, вартість будівництва становить 17 млн 200 тис. грн.

Іван Кубіцький – директор департаменту житлово-комунального господарства нагадав жителям мікрорайону, які роботи з ремонту вулично-дорожньої мережі проводились тут протягом 2011 – 2013 років. За його словами, у 2011 – проведено капітальний ремонт вул. Полонківська, Ранкова, перехрестя Ранова – Полонківська, окрім того й ямкові ремонти вулиць на суму 750 тис. грн, у 2012 – капітально відремонтовані вул. Нова, Польова, здійснено й поточний ремонт трьох вулиць (950 тис. грн), у цьому році також на двох вулицях проведено капітальний ремонт: Полонківська, перехрестя Львіська-Полонківська, поточний ремонт вул. Ванди Василевської, благоустрій біля будинку культури. Тож у 2013 – виконали робіт на суму понад 2, 5 млн грн. Іван Кубіцький також зазначив, що кошти на ремонт доріг передбачаються рівномірно по усіх районах міста, тож треба розуміти, що всі вулиці водночас в мікрорайоні Вересневе зробити неможливо. Тож на наступний рік знову ремонтуватимуть окремі вулиці.

Директор КП «Луцьксвітло» Олександр Ковпак наголосив, що у мікрорайоні встановлено 130 світильників, проведено 5 км електромережі на суму 450 тис грн. Проте, зараз у мікрорайоні міняється схема живлення. Ці роботи здійснює «Волиньобленерго». «Луцьсвітло» ж нині зробило 12 вулиць. Решту – коли завершить роботи «Волиньобленерго».

Під час зустрічі жителі просити сприяння у вирішенні питання з керівництвом Цукрового заводу щодо черги автомашин, які стоять на вул. Полонківській, встановлення контейнерів для сміття, банкомата, ще однієї аптеки. Батьки школярів просили вирішити питання щодо санвузлів у школі № 16, дільничного інспектора у мікрорайоні тощо.

Микола Романюк дав доручення вирішити усі озвучені проблеми та запропонував жителям Вересневого створити у мікрорайоні орган самоорганізації населення. Він і буде представляти інтереси жителів. Міська влада допоможе з організаційними питаннями у цьому.

Народний депутат України Ігор Палиця звернувся до жителів мікрорайону Вересневе з пропозицією вирішувати усі питання спільно. «Є міський голова Микола Ярославович, який приймає рішення, і я не давав вам жодного приводу для сумнівів. Щодо ремонту доріг, освітлення та інших побутових питань, самоорганізуйтесь, напишіть усі проблеми. З понеділка ми почнемо їх вирішувати», - зазначив Ігор Петрович.

«Через кілька років мікрорайон буде доведений до ладу, як я і обіцяв перед виборами. Міський голова хоче, що ваш мікрорайон був найкращим, одним з найкращих. Він визначає можливості міського бюджету, я буду допомагати, є благодійний фонд і його керівник Олександр Товстенюк. Ми спільно з міською владою будемо працювати над вирішенням усіх ваших проблем та покращувати життя лучан», - констатував народний депутат України.

Міський голова Микола Романюк, коментуючи ситуацію щодо Центру реінтеграції бездомних громадян, зауважив, що найближчим часом буде вирішено питання з новим приміщенням для цієї установи. За його словами, після цього необхідно буде оперативно переробити проектну документацію і відразу ж розпочинати будівельні роботи. «Люди були невдоволені, що центр знаходитиметься в одному приміщенні з поліклінікою, влада поставилася з розумінням до їхніх побоювань, тому й прийняла таке рішення», - підсумував міський голова.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Завершився ІІ етап Кубку ...
Наступна новина: Раніше судимий ...

КОМЕНТАРІ