Сергій Надал та депутати звернулися до лідерів європейських організацій та країн

Сергій Надал та депутати звернулися до лідерів європейських організацій та країн

25.11.13 08:12 0 1012
Шановні лідери країн Європейського Союзу!

Через кілька днів почнеться Самміт Східного партнерства у Вільнюсі. Попередньо заплановане підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Зважаючи на доленосний і історичний характер даного рішення, на останньому його етапі стались події, які ви можете розцінити як намагання зірвати підписання угоди українською стороною. У зв'язку з цим звертаємось до вас з наступним поясненням, застереженням і проханням.

Що ми хочемо пояснити? Підписання угоди про асоціацію — це важливе геополітичне рішення, яке багато змінює в архітектурі сучасної Європи та світу. Противники цього кроку України задіяли всі можливі і неможливі механізми. Противники європейського вибору України діють методами шантажу, економічного і політичного тиску, розгорнули інформаційну та економічну війну проти України. Головний противник євроінтеграції України — це Російська Федерація.

Від чого ми хочемо застерегти? Європа може прийняти рішення про непідписання угоди про асоціацію України з ЄС. Європа може повернутись до України спиною, знайшовши дипломатичне і виважене пояснення того, що Україна має і надалі залишатись в орбіті впливу Російської Федерації. Але тоді потрібно назвати речі своїми іменами — Європа в такому разі дозволить довершити повномасштабну політичну, економічну, культурну, інформаційну окупацію України Російською Федерацією.

Тому ми звертаємось з проханням до лідерів країн Європейського Союзу. Просимо вас підписати угоду про асоціацію в Вільнюсі та максимально сприяти швидкій європейській інтеграції України після цього кроку. Разом з Україною Європа буде іншою. Вона стане цілісним простором, що об'єднає багато в чому різні, але ціннісно близькі країни. Європа стане простором демократії та миру, який доповнить тисячолітня українська культура.

Прийнято на позачерговій сороковій сесії Тернопільської міської ради 24 листопада 2013 року.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Колишній прем’єр Грузії ...
Наступна новина: Чернівці: 1 грудня ...

КОМЕНТАРІ