Хмельниччина: тиждень безпеки життєдіяльності у дошкільних навчальних закладах області

Хмельниччина: тиждень безпеки життєдіяльності у дошкільних навчальних закладах області

25.11.13 11:01 0 846
У наше сьогодення, колись веселе і радісне загальноприйняте гасло «Діти – квіти життя» перестає бути таким світлим, а все частіше забарвлюється у темні кольори. Страшна статистика цифр свідчить, що кількість дітей, які загинули від власної необережності чи безпечності, зростає з кожним роком. І основна причина такого катастрофічного стану справ – незнання правил особистої безпеки, невміння передбачити небезпеку, по можливості її уникнути, а при необхідності – діяти. Діти психологічно не готові до екстремальних ситуацій, не відчувають небезпеку і впевнені, що трагедія може статися з ким завгодно, окрім них. Ось чому, починаючи з дошкільного віку, так важливо формувати у дітей свідоме розуміння цінності власного життя та здоров’я, розуміння особистої відповідальності за них.

Традиційно восени проходить Тиждень безпеки життєдіяльності у дошкільних навчальних закладах області. Під час проведення Тижня безпеки дитини діти отримали необхідні знання про небезпеки, що трапляються, або можуть виникнути на відповідній території, про їхні причини, наслідки; про безпечне перебування в навколишньому середовищі, норм поведінки під час надзвичайних ситуацій. Педагоги надавали консультації батькам, проводили різноманітні бесіди. В інформаційних куточках для батьків розмістили матеріали з порадами.

Вся робота протягом тижня безпеки дитини визначалася напрямками програм, а саме: «Дитина серед людей», «Вогонь-друг, вогонь-ворог», «Безпечні та небезпечні вулиці та дороги», «Здоров'я дитини».

Управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації спільно з Головними управління ДСНС України в Хмельницькій області та педагогічними працівниками Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Хмельницької області приймали активну участь у проведенні Тижня безпеки життєдіяльності у дошкільних навчальних закладах, допомагали навчити дітей елементарним правилам безпечного життя: на вулиці, вдома, на ігровому майданчику.

Відмічається висока якість проведення заходів в Пархомівецькій ЗОШ І-ІІІ ступеня Хмельницького району, в дошкільних навчальних закладах № 4, 6 міста Камянець-Подільського, № 6, 2 міста Нетішин, № 54 «Пізнайко» обласного центру.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопіль: Cергій Надал ...

КОМЕНТАРІ