На Тернопіллі розвитку позашкільної освіти - особлива увага

На Тернопіллі розвитку позашкільної освіти - особлива увага

25.11.13 10:01 0 913
Розвитку позашкільної освіти - особлива увага Делегація освітян Тернопільщини взяла участь у Всеукраїнському форумі працівників позашкільної освіти. До її складу увійшли представники департаменту освіти і науки облдержадміністрації, керівники позашкільних закладів, гуртків. Вони репрезентували творчі напрацювання роботи позашкільних навчальних закладів, обмінювалися досвідом з колегами з інших регіонів.

Як повідомляє Тернопільська ОДТРК, відкриваючи форум, заступник Міністра освіти і науки Борис Жебровський наголосив на його особливості. « особливий день: ми звітуємо про те, як у регіонах проходив Рік дитячої творчості, проголошений Президентом України. І це символічно, що наш форум проходить у Всесвітній день дитини», – зазначив Борис Жебровський.

У своїх доповідях учасники форуму зупинилися на питаннях збереження та якісного розвитку мережі позашкільних навчальних закладів, зміцнення навчально-методичної та матеріально-технічної бази, удосконалення системи підготовки та підвищення кваліфікації кадрів позашкільної освіти.

Виступаючі підкреслили роль позашкільної освіти у формуванні всебічно розвинутої особистості дитини та її вплив на вибір майбутньої професії. Також було відмічено тенденцію зростання показників охоплення позашкільною освітою та кількості гуртків у регіонах.

«У рамках виконання програми Президента України "Україна для людей", соціальних ініціатив Президента, в регіоні проводиться цілеспрямована робота щодо їх реалізації. Зокрема, Президент України ставить перед нами завдання, щоб був рівний доступ дітей до якісної позашкільної освіти. Тому ми намагаємося втілити ці соціальні ініціативи в життя», - каже головний спеціаліст Департаменту освіти і науки ОДА Наталя Біловус.

Позашкільна освіта діє в декількох напрямках: туристсько-краєзнавча робота, еколого-натуралістична, науково-технічна, художньо-естетичний напрямок, територіальне відділення Малої Академії наук, в якій займаються науково-дослідницькою діяльністю.

У кожен із цих напрямків Тернопілля підходить з певними здобутками до кінця 2013 року. Тернополяни гідно представляють область на всеукраїнському рівні.

На завершення Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко підкреслив, що одне із завдань, яке визначив Президент України у рамках проведення Року дитячої творчості – проведення аудиту та формування чіткої статистики охоплення дітей позашкільною освітою у кожному регіоні. «Кожна область зробила якусь яскраву дію в напрямку розвитку позашкілля, в цьому я переконався особисто. Треба узагальнити увесь досвід і зробити єдину програму розвитку позашкільної освіти надзвичайно важливо», – зазначив Юрій Павленко.

До речі, в Тернопільській області діє137 позашкільних навчальних закладів. Органам освіти підпорядковано 65 позашкільних навчальних закладів різних напрямів та профілів, які відвідують понад 36 тисяч учнів, Органам культури підпорядковано 53 заклади, органам фізичної культури і спорту – 37.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Афганістані за спробу ...
Наступна новина: Міський голова Микола ...

КОМЕНТАРІ