Петро Колодій та свободівці Львівщини вшанували пам'ять жертв голодоморів

Петро Колодій та свободівці Львівщини вшанували пам'ять жертв голодоморів

25.11.13 13:29 0 979
Голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій взяв участь у поминальних заходах до Дня пам'яти жертв голодоморів. Вшанувати пам'ять мільйонів загиблих внаслідок геноциду українського народу прийшли також народний депутат від ВО "Свобода" Михайло Блавацький, депутати Львівської обласної ради свободівці Ярослав Качмарик, Андрій Холявка, Роман Ковальчук та інші.

Свободівці поклали квіти і запалили лампадки біля пам'ятної дошки на залізничній станції Підзамче, де в 1946–1947 роках загинули від рук енкаведистів тисячі українців – біженців зі Східної України, які рятувалися від голоду. Після цього відбулося покладання квітів і запалення лампадок до пам'ятного знака жертвам Голодомору та політичних репресій на місці колишнього концентраційного табору на проспекті Чорновола.

Голова обласної ради Петро Колодій, народний депутат України Михайло Блавацький та депутати обласної ради взяли участь в екуменічній молитві за загиблими під час Голодомору 1932–1933 років, яку відправили священики християнських церков біля пам'ятника Тарасові Шевченкові, а також взяли участь у всеукраїнській акції "Запали свічку!". Учасники заходу запалили лампадки на площі перед пам'ятником, що були викладені в формі напису "80 ГОЛОДОМОР".

Увечері цього ж дня Петро Колодій та голова постійної комісії з питань б'юджету, соціяльно-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик відвідали концерт до 80-х роковин Голодомору, де зокрема прослухали "Реквієм" Дж. Верді.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ