У Львівській області червоноградський міський суд виніс вирок неповнолітньому, серійному злочинцю

У Львівській області червоноградський міський суд виніс вирок неповнолітньому, серійному злочинцю

25.11.13 02:46 0 1011
Червоноградський міський суд слухав справу відносно 16-річного неповнолітнього жителя м. Червоноград, який вчинив злочини передбачені ч. 2 ст. 185 КК України (Крадіжка вчинена повторно) та за ч.1 ст. 186 (Грабіж).

Хлопець неодноразово вчиняв злочини на території міста Червонограда. Так, в червні 2012 року він відкрито викрав велосипед «Формула» у неповнолітнього червоноградця, який знаходився біля його будинку, скориставшись тим, що його власник знаходився неподалік. Через пару днів він знову таємно викрав велосипед марки «Некст».

27 червня знаходячись в дворі одного із будинків міста Червонограда, неповнолітній звернув увагу на легковий автомобіль марки «Мерседес Бенс» та скориставшись тим, що за ним ніхто не спостерігає відкрив багажник і викрав звідти автомобільний компресор, телескопічну вудку та рибальські спорядження.

Допитаний у судовому засіданні підсудний вину свою у вчиненому визнав повністю, зізнався у скоєних ним злочинах та щиро розкаявся.

Враховуючи вище наведені обставини Червоноградський міський суд засудив неповнолітнього правопорушника до двох років позбавлення волі та на підставі ст. 75 та ст. 103 (Звільнення від відбування покарання з випробуванням) КК України, його звільнено від відбування покарання з випробувальним строком на 1 рік 6 місяців.

Однак, хлопець не відбувши іспитовий термін знову вчинив вряд тяжких злочинів.

Так, 28 червня 2013 року близько обіду, неповнолітній побачив жінку, яка ішла дорогою до Червоноградського міського ринку, на шиї якої він замітив золотий ланцюжок. Так, як людей в цей час не було, зловмисник підійшовши крадькома до жертви несподівано зірвав у неї із шиї золотий ланцюжок із золотим кулоном і не зважаючи на вимоги потерпілої повернути їй річ хлопець утік тим самим спричинивши їй збитків на суму 4000 гривень.

В липні місяці в Червоноградський МВ надійшла заява від 58-річної місцевої жительки про те, що близько 12 години невідома особа шляхом ривка заволоділа її золотим ланцюжком та кулоном, чим завдала збитків на суму 5 тисяч гривень. До міліції надійшло близько 6-ти заяв аналогічного змісту, де дані грабежі скоїв вищевказаний неповнолітній.

22 липня 2013 року в Червоноградський міський суд подано клопотання про застосування відносно неповнолітнього правопорушника запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке слідчим суддею задоволено.

На даний час неповнолітній арештований та знаходиться в СІЗО м. Львова. Згідно санкції ч. 2 ст. 186 (Грабіж) КК України йому загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

Оксана Козачок

Помічник начальника Червоноградського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ