У Рівненській області випускникам - про важливість робітничих професій

У Рівненській області випускникам - про важливість робітничих професій

25.11.13 14:25 0 933
22 листопада фахівці Сарненського районного центру зайнятості з метою формування загальної обізнаності учнів про світ професій, готовності до профільного навчання провели у с. Вири чергову виїзну акцію «Випускник».

Захід розпочався з виступу начальника відділу активної підтримки безробітних Людмили Супрунець, яка розповіла про стан ринку праці в регіоні, соціальні послуги, які надає служба зайнятості населенню, допомогу учнівській молоді у професійному самовизначенні.

Презентуючи Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, Людмила Миколаївна акцентувала увагу присутніх на важливості робітничих професій, можливостях опанування конкурентоспроможних професій на базі цього навчального закладу та його перевагах.

Вибір професій має важливе значення для кожної людини. Якщо зробити його правильно, то можна у майбутньому розраховувати на здійснення багатьох надій і сподівань, акцентувала увагу учнів головний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних Олена Кулик. Вона познайомила старшокласників із класифікацією професій, формулою вибору професії, яка допоможе зорієнтуватись і зробити правильний вибір. Для охочих визначити професійні нахили та здібності фахівець провела профдіагностичне обстеження.

Зацікавив учнів перегляд відеофільмів про професії перукаря, манікюрника, бармена, кухаря, електрозварника. А найжвавіше пройшли профорієнтаційні конкурси, вікторини та ігри. Усім присутнім роздали інформаційно-довідкові листівки та буклети, які допоможуть закріпити почуте.

Фахівці центру сподіваються, що таке знайомство із службою зайнятості сприятиме формуванню реального сприйняття учнями світу професій та праці, свідомому вибору фаху.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Іран домовився з ...
Наступна новина: До «справи Завтури» ...

КОМЕНТАРІ