В Закарпатській області іршавська і Тячівська "Свобода" вшанували жертв Голодомору під гаслом "Тоді нас міг врятувати хліб, а зараз – ваша пам'ять"

В Закарпатській області іршавська і Тячівська "Свобода" вшанували жертв Голодомору під гаслом "Тоді нас міг врятувати хліб, а зараз – ваша пам'ять"

25.11.13 07:57 0 840
23 листопада 2013 року Іршавська і Тячівська районні організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" провели вшанування загиблих до 80-х роковин Голодомору-геноциду 1932–1933 років українського народу під гаслом "Тоді нас міг врятувати хліб, а зараз – ваша пам'ять".

В Іршаві відбувся мітинг-реквієм, на якому свободівці зібрали численну громадськість з нагоди вшанування жертв штучного голоду. Захід відбувся в міському Будинку творчості, де голова Іршавської "Свободи" Михайло Мочан розпочав вечір-пам'ять показом фільму "Геноцид українського народу".

Після демонстрації фільму з творчою програмою виступили учні Білківської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Учителі-історики розповіли про причини і наслідки Голодомору 1932–1933 років, також виступив письменник Василь Кузан із с. Довгого.

О 17:00 учасники заходу колоною урочисто вирушили до пам'ятного знака – хреста, біля якого священики відправили поминальний молебень за померлими від голоду українцями у 1932–1933 роках.

Увечері того ж дня активісти Тячівської "Свободи" під керівництвом голови організації Володимира Гапуна вшанували пам'ять заморених голодом українців акцією "Запали свічку пам'яти!". Уздовж центральної вулиці міста запалали близько сотні свічок, нагадуючи містянам про Голодомор-геноцид 1932–1933 років в Україні.

Днем раніше, 22 листопада 2013 року, Тячівська "Свобода" провела в місті інформаційну акцію до 80-х роковин Голодомору 1932–1933 років. У центрі міста націоналісті виставили намет, з якого розповсюджували інформацію про ті страшні події. Також поруч з наметом свободівці розташували інформаційні плакати з документованими матеріялами Державного архіву Закарпатської області на тему: "Голодомор 1932–1933 років в Україні і Закарпаття".

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Луцьк: 26 листопада у ...

КОМЕНТАРІ