В Україні вилучили близько 500 кг неякісної тваринницької продукції

В Україні вилучили близько 500 кг неякісної тваринницької продукції

25.11.13 13:05 0 937
В одному із міст Тернопільській області працівниками ветеринарної міліції викрито незаконну діяльність цеху по переробці молока та виготовленню молокопродукції, яка у подальшому реалізовувалася в торгівельній мережі. Матеріали за даним фактом направлені до адміністративного суду. Винні особи притягнуті до адміністративної відповідальності.
У ході профілактичного відпрацювання у Кременчуку Полтавської області в одному із магазинів було викрито факт реалізації фаршу та ковбасних виробів невідомого походження та без відповідних супровідних документів. У ході подальшого розслідування встановлено, що дані продукти були виготовлені на одному із місцевих м’ясопереробних цехів. При перевірці останнього було встановлено, що даний м’ясопереробний цех працює без будь-яких дозвільних документів та в антисанітарних умовах. Роботу цеху призупинено. Винних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали по факту зареєстровані у встановленому законодавством порядку.
У цілому на території України продовжено проведення заходів по забезпеченню стабільної епізоотичної ситуації та продовольчої безпеки.
Для реалізації цих завдань в регіонах України діють мобільні групи у складі працівників ветеринарної міліції та державної служби ветеринарної медицини. Даними мобільними групами забезпечено заходи по профілактиці правопорушень на 364 об’єктах, діяльність яких пов’язана з обігом продукції тваринного походження. Також, у зв’язку із загрозою занесення збудника африканської чуми свиней на територію держави працівниками підрозділів ветеринарної міліції на цілодобових ветеринарно-міліцейських постах перевірено 133 автотранспортні засоби, - повідомив начальник відділу ветеринарної міліції МВС України Сергій Оксюта.
Всього під час перевірок задокументовано 196 правопорушень, відповідальність за які передбачена статтею 107 КУпАП. У дохід держави стягнуто штрафних санкцій на суму 24820 грн. Винесено та проконтрольовано виконання 108 інспекторських приписів. Підготовлено та направлено 16 інформацій до інших органів виконавчої влади.
Минулого тижня за участю співробітників ветеринарної міліції обмежено обіг близько 500 кг неякісної продукції тваринного походження.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ