Олег Тягнибок: «Уряд не мав жодного права в односторонньому порядку ухвалювати рішення про призупинення підготовки до підписання Угоди про асоціяцію з ЕС»

Олег Тягнибок: «Уряд не мав жодного права в односторонньому порядку ухвалювати рішення про призупинення підготовки до підписання Угоди про асоціяцію з ЕС»

25.11.13 17:57 0 1252
«Уряд Азарова не мав жодного права в односторонньому порядку ухвалювати рішення про призупинення підготовки до Вільнюського саміту. Тому на стотисячному мітингу ми оголосили владі вимоги, і якщо Угоду про асоціяцію з ЕС не буде підписано – громада дасть адекватну відповідь на свавілля бандитського режиму». Про це 25 листопада 2013 року під час пікетування будівлі Кабміну заявив лідер Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок.

Очільник ВО «Свобода» наголосив: влада не чує громадян, не враховує їхньої думки. Ба більше, у коментарях Прем’єр-міністр Азаров продемонстрував абсолютно зневажливе ставлення до українців, які вийшли на вулиці протестувати проти незаконних дій влади. Керманич уряду задемонстрував цим повну зневагу до мільйонів громадян.

Олег Тягнибок заявив:

«У якій державі таке можливо, коли прем’єр-міністр, особа, що відповідає за виконавчу владу і отримує заробітну плату з наших податків, так зневажливо ставиться до вимог власних громадян!? Це явна узурпація влади, диктатура зухвальства й цинізму.

Цей уряд не мав жодного права в односторонньому порядку ухвалювати рішення про призупинення підготовки до Вільнюського саміту. На ці дії є реакція европейських політиків – вони шоковані! У першу чергу – через брехню про «евроінтеграційні прагнення влади» від Януковича, Азарова й решти представників банди при владі. Европейці приїздили в Україну з місіями і говорили з президентом, прем’єром, очільником парламенту і щоразу, зустрічаючись із керівниками опозиційних фракцій, европейські партнери нас інформували, що і Янукович, і Азаров постійно їх запевняли в своїх евроінтеграційних намірах. Влада розповідала, що це, мовляв, опозиція гальмує процес, а Партія регіонів укупі з комуністами є чи не найбільшими евроінтеграторами. Але що сталося в результаті? – Коли Европа вже була готова «закрити очі» на низку проблемних питань, в один момент зібрали уряд і ухвалили рішення про призупинення підготовки Угоди про асоціацію!

У Кабміні збирається зло, яке виступає проти української держави і нації. Зло, яке плодиться, яке позбавляє нас і наших дітей майбутнього та перспективи. Саме тому ми вчора оголосили, що нині розпочинаємо пікетування Кабміну. Суть протесту – демонстрація, що українці не згодні з незаконними, антиевропейськими, антиукраїнськими діями. Ми вимагаємо зупинити самоуправство, бо розуміємо, що цей уряд діє за вказівками Кремля та у власних інтересах. Цей уряд має негайно йти у відставку!

Також вимагаємо від Януковича, який ще має шанс протягом кількох днів скликати засідання Ради національної безпеки і оборони, ухвалити необхідне рішення щодо підписання документів у Вільнюсі. Нині сигнали з боку европейців оптимістичні – вони готові до співпраці та наголошують, що двері для України відкриті.

У разі, якщо Угоду не буде підписано, вся відповідальність лягає на режим Януковича, і реакція громади на це буде адекватною. Ми тут збираємося не для галочки, а для того, аби вся Україна, увесь світ почув: банду – геть!».

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Slando продають «набір ...

КОМЕНТАРІ