Біля Кабміну міліція затримала свободівця. Йому зламали руку

Біля Кабміну міліція затримала свободівця. Йому зламали руку

25.11.13 18:01 0 1128
25 листопада 2013 року під час сутички з "Беркутом" біля Кабінету Міністрів України затримали члена Всеукраїнського об`єднання "Свобода" Олександра Свиридовського. У активіста зламана рука. Свободівця доправили до Печерського районного відділку міліції, звідки його забрала швидка.

Зауважимо, що з ранку біля Кабміну відбулася сутичка між працівниками спецпідрозділу "Беркут" та учасниками пікетування. Один із працівників уряду на своєму авті намагався проїхати прямо через натовп людей. Силовики намагалися відтіснити активістів із тротуару, чим спровокували сутичку. Утворюючи коридор для урядового авта, «беркутівці» нападали на мітингувальників, серед яких були жінки та люди похилого віку. Одному з активістів «беркутівці» розбили носа. Свободівцю ж Олександрові Свиридовському спочатку зламали руку, а потім іще й затримали. Крім того, аби розчистити дорогу для автівки когось із урядовців, «Беркут» застосував до демонстрантів сльозогінний газ.

Спочатку затриманого свободівця доправили до Печерського районного відділку міліції. Нині ж його забрала швидка.

«Ми бачимо, що режим продовжує чинити силові провокації проти мітингувальників. Методи влади є брутальними. Вони самі провокують силові протистояння. Це було і вчора, і сьогодні біля Кабінету Міністрів. Сьогодні це взагалі було нахабство, коли силовики розчищали дорогу чиновнику. Цієї ночі «Беркут» влаштовував погроми на Майдані незалежности та Европейській площі, намагаючись знищити наметове містечко. Бачимо, що Майдан 2004 року і нинішні події мають суттєві відмінності. Теперішні події відрізняються зокрема й тим, що міліція діє вкрай брутально і не зупиняється перед застосовуванням сили до мітингувальників. Реально ж це робить спецпідрозділ «Беркут», бо просто міліціянти не спроможні протистояти силі народу», – зазначив очільник Київської міської організації ВО «Свобода», народний депутат Андрій Іллєнко, коментуючи подію.

Прес-служба Київської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото

фото

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ