Міжнародні експерти визнають рішення Уряду України про відтермінування Угоди з ЄС обґрунтованим

Міжнародні експерти визнають рішення Уряду України про відтермінування Угоди з ЄС обґрунтованим

25.11.13 18:05 0 973
Рішення українського уряду зробити паузу в євроінтеграції є правильним в нинішній ситуації. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу БТБ висловив Ерік Краус, російський фінансовий аналітик. За його словами, ЄС не запропонував Україні конкретних планів фінансової підтримки. А потік європейських товарів міг серйозно зашкодити українським виробникам.

«Я абсолютно погоджуюся з тим, що рішення відкласти євроінтеграцію, ухвалене українським Урядом, було правильним. Проблема в тому, що в Європейському Союзі запропонували Україні дуже багато підтримки на словах і в тому, що стосується юридичних питань. Але не запропонували жодних грошей», - зазначив експерт і додав, що наразі українські товари не готові за якістю конкурувати з високоякісними товарами з Європи, і її ринок залишається незахищеним в разі укладання Угоди.

«Не думаю, що Європейський Союз закриє свої кордони для вас (України), не бачу такого ризику. Це не в його інтересах. Адже ЄС конче потрібні деякі товари, які експортує Україна, зокрема, сільгосппродукція. А Україна й надалі імпортуватиме з Європи товари широкого вжитку», - вважає Краус. Експерт також переконаний, що Україна у цій ситуації зможе розраховувати на допомогу Росії, оскільки дуже важлива для північної сусідки – і історично, й етнічно, і геополітично.

Своєю чергою виконавчий директор консалтингової компанії SSC Europe Cебастіан Шеффер (Sebastian Schaffer) (Німеччина) вважає, що Україна мала взяти собі час для підготовки функціонування економіки в нових для неї умовах. «Я думаю, що українській економіці потрібно було б трохи часу, аби пристосуватися до тиску і конкуренції, які передбачає всебічна угода про вільну торгівлю. Це не надто швидкий процес», – сказав експерт в коментарі БТБ і додав, що разом з цим буде нівельовано низку економічних ризиків і втрат. «Українська економіка зможе, на мою думку, повернутися до нормальної співпраці з Росією», - зазначив він і додав, що при цьому не припиниться співпраця і з Європейським Союзом, який зацікавлений у широких контактах з Україною.

Американський економіст Вільям Енгдаль (William Engdahl) переконаний, що український Уряд відповідально поставився до запобігання економічних ризиків , можливих від підписання Угоди про асоціацію з ЄС. «Я думаю, що Уряд усвідомлює ці ризики», - зазначив він в ексклюзивному коментарі БТБ. Аналітик також висловив переконання, що досягнути цілей в євроінтеграції можна і шляхом поступового укладення окремих угод між Києвом та Брюсселем, і що це буде вигідним не тільки для економіки України, а й для багатьох європейських країн, які так само не були у захваті від змісту Угоди про асоціацію, запропонованої Україні. «Але ідея того, що Західній Європі є що запропонувати, має реалізовуватися поступово. Шляхом підписання угоди за угодою, а не в такий спосіб, що необхідно повністю здатися і підкоритися законам ЄС», - вважає експерт.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Народні депутати від ...
Наступна новина: У Чернігові на Евромайдані ...

КОМЕНТАРІ