Фінансист радить вносити кошти на гривневі депозити зараз і на довгий строк

Фінансист радить вносити кошти на гривневі депозити зараз і на довгий строк

25.11.13 18:07 0 1012


Фінансові експерти радять українцям робити банківські вклади в гривні і на тривалий термін. Так можна забезпечити собі високу дохідність на тривалий час, оскільки відсотки за депозитами поступово знижуються, – зазначив в ексклюзивному коментарі каналу БТБ заступник Голови правління Ощадбанку Антон Тютюн. За його словами, потенційні вкладники, які скористаються моментом, коли ставки за депозитами у гривні ще дуже високі, зможуть надовго закріпити високу дохідність за внесками.


«Ставки, безперечно, будуть понижуватися. І це стандартне явище. Вони знижуються, дуже повільно. З кожним роком динаміка все більше підсилюється. Є сезонність у поведінці процентних ставок, але тим не менше, ми вже бачимо, що з початку року гривня на 3-4 процентних пункти ставки понизилися , долар – на 1-2», - зазначив Тютюн. Він радить використати для внесків саме передноворічний період, коли ставки традиційно високі або підвищуються завдяки акційним періодам. «Потім настає Новий рік , і знову ставки йдуть вниз», - зазначив фінансист.


За його словами, багаторічна стабільність гривні, високі відсотки за депозитами та стабільність банківської системи зумовили тенденції , за яких українці все більше переходять з короткострокових на довгострокові вклади в гривні.


«Якщо раніше середній термін депозиту був 3-4-5 місяців, то зараз середній термін наближається до 1 року», - сказав Тютюн.


«Я думаю, що клієнтам однозначно варто переходити на довгі терміни. Тому що вони фіксують ставки дохідності на тривалий час. Вони впевнені в своєму майбутньому, в своїх доходах. Головне – вибирати для цього банк, якому люди довіряють», - підсумував він.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Новації у податковому ...

КОМЕНТАРІ