Непідписання Угоди у Вільнюсі не вплине на економічні стосунки з країнами ЄС - Володимир Сальдо

Непідписання Угоди у Вільнюсі не вплине на економічні стосунки з країнами ЄС - Володимир Сальдо

25.11.13 18:13 0 1033
Народний депутат (ПР) Володимир Сальдо вважає, що непідписання Угоди про асоціацію з ЄС на Вільнюському саміті цього року не матиме негативного впливу на економічні стосунки України з країнами Європи. Про це він сказав в ефірі каналу БТБ. Депутат нагадав, що йдеться не про відмову від укладання Угоди, а саме - відтермінування, для того щоб Україна зараз збалансувала економічні взаємини зі всіма своїми партнерами, налагодила їх насамперед з Росією та країнами Митного союзу, оскільки погіршення взаємозв’язків з ними завдало значних економічних втрат сторонам.

«Я переконаний, що на економічні стосунки з країнами Євросоюзу – підписання Угоди 28 листопада цього року, або може пізніше - ніяк не вплине. Тому що економіка… працює незалежно від цього», - переконаний депутат. Він додав, що треба позбутися хибної думки, що з підписанням Угоди одразу все зміниться і моментально покращиться. «Щоб реалізувати ті, положення, які є в цій угоді, – потрібно декілька років, і говорити що одразу все зміниться – просто некоректно», - зазначив він.

При цьому Сальдо підкреслив: «А от клімат взаємовідносин і економічних взаємостосунків з іншими нашими партнерами – ми ж не тільки збираємося з країнами ЄС спрацювати – він вже значно погіршився, він відобразився на економічних показниках, про які зараз всі говорять, зниження товарообігу тільки за декілька місяців на 5,6 млрд дол.". Він переконаний, що наше головне завдання відновити взаємодію з ринками СНД, але при цьому не втратити євроінтеграційних зв’язків.

«Головне - збалансувати нашу економічну політику, збалансувати економічні взаємовідносини з усіма країнами, і в першу чергу відновити економічний баланс з тими країнами, на які припадає більше 30% наших економічних взаємовідносин – це РФ та інші країни МС та СНД», - підсумував він.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Спортсмени Львівщини ...
Наступна новина: Пилипишин за допомогою суду ...

КОМЕНТАРІ