Пилипишин за допомогою суду заводить «ті тушок» у технічний персонал комісії ОВК №223

Пилипишин за допомогою суду заводить «ті тушок» у технічний персонал комісії ОВК №223

25.11.13 18:15 0 1037
25 листопада 2013 року Окружний адміністративний суд м.Києва відмовив у задоволенні позовних вимог кандидату в народні депутати у 223-му виборчому окрузі Юрієві Левченку щодо скасування постанови окружної виборчої комісії про збільшення складу технічних працівників на підставі цивільно-правових угод.

Оскаржуваною постановою більшість членів ОВК №223 хочуть залучити додаткових 10 технічних працівників, також вказавши їхні конкретні прізвища. Слід зауважити, наймати таких працівників – це повноваження виключно голови комісії. Однак таке рішення ОВК є протиправним, оскільки виборчим законодавством та відповідною постановою Центральної виборчої комісії передбачається право окружній виборчій комісії мати не більше 10-ти таких працівників.

Попри це, суддя Литвинова відмовила в задоволені позову, мотивуючи своє рішення тим, що ОВК більшістю своїх голосів ухвалила оскаржувану постанову. За такою логікою будь-яке незаконне рішення ОВК може бути легітимізоване кишеньковим судом Пилипишина лише на тій підставі, що за нього проголосували більшість членів комісії.

Відео:



Показово, що, незважаючи на абсурдність постанови ОВК і на те, що представник виборчої комісії визнав позовні вимоги, головуюча у справі суддя Літвінова зволікала з ухваленням рішення та тричі оголошувала перерву в судовому засіданні. Одночасно инші два судді колегії спочатку відверто й вголос їй заявляли, що все зрозуміло й треба вже виносити рішення. Також суддя Литвинова уникала публічности процесу, здійснивши спробу видалити журналіста із зали засідання.

Відео:



"Пилипишин знову за допомогою режиму отримав для себе переважну більшість членів ОВК та починає вже зараз фальшувати вибори. Планується, як і минулого року, застосувати технологію внесення фальшивих результатів голосування в сервер ЦВК і для цього він вже зараз намагається ввести своїх операторів, юристів та просто "тітушок" у технічний персонал комісії та саму комісію, щоби контролювати повністю процес в ОВК. У цьому йому допомагають судді, для яких вказівка з Банкової важливіша за Закон", – заявив Юрій Левченко

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Непідписання Угоди у ...
Наступна новина: Табу для «спрощенців» на ...

КОМЕНТАРІ