Для обов’язкової реєстрації платника ПДВ - не лише 300 тис. гривень

Для обов’язкової реєстрації платника ПДВ - не лише 300 тис. гривень

25.11.13 23:17 0 964
Особа підлягає обов’язковій реєстрації як платник ПДВ, якщо загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню ПДВ, у тому числі з використанням локальної або глобальної комп’ютерної мережі, нарахована (сплачена) такій особі протягом останніх 12 календарних місяців, сукупно перевищує 300 тис. грн, крім особи, яка є платником єдиного податку.
Окрім того, платником ПДВ є особа, що проводить операції з постачання конфіскованого майна, знахідок, скарбів, майна, визнаного безхазяйним, майна, за яким не звернувся власник до кінця строку зберігання, та майна, що за правом успадкування чи на інших законних підставах переходить у власність держави, незалежно від того, чи досягає вона загальної суми операцій із постачання товарів/послуг 300 тис. грн, а також незалежно від того, який режим оподаткування використовує така особа згідно із законодавством.
У разі обов’язкової реєстрації особи як платника податку реєстраційна заява подається до контролюючого органу не пізніше 10 числа календарного місяця, що настає за місяцем, в якому вперше досягнуто обсягу оподатковуваних операцій 300 тис. грн. і більше.
Як повідомила в.о. начальника ГУ Міндоходів у Тернопільській області Марія Мельник, станом на 01.11.2013 року на обліку в області перебуває 2659 платників податку на додану вартість, з них 2260 – юридичних та 399 фізичних осіб.

Інформаційно–комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Тернопільській області

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Спрощенці» мають ...

КОМЕНТАРІ