Під час зустрічі з бізнесом говорили про єдиний соціальний внесок

Під час зустрічі з бізнесом говорили про єдиний соціальний внесок

25.11.13 18:24 0 1182
В ДПІ у Сихівському районі м.Львова ГУ Міндоходів у Львівській області відбулася зустріч за участю начальника інспекції Романа Саса з представниками малого бізнесу. Під час засідання обговорювалося питання адміністрування єдиного соціального внеску.
Відкриваючи захід, Роман Сас повідомив про те, що Міністерство доходів і зборів України постійно працює над впровадженням механізмів зниження адміністративного навантаження, надання високоякісних сервісів для платників податків. Серед них «єдине вікно» електронної звітності, «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», інтерактивний сервіс «Пульс» та багато інших.
У ході зустрічі Роман Іванович проінформував присутніх щодо розміру ставки єдиного соціального внеску.
«Нині залежно від типу платників, класу професійного ризику, податок становить від 36 до 49%. З нього нараховують страхові виплати і формують пенсії. Натомість в майбутньому цю ставку планується зменшити. Наразі у Міністерстві доходів і зборів шукають джерела фінансування, розраховують економічно-обґрунтовані розміри ставки. Адже від її зменшення насамперед понесе втрати бюджет. Аби цього не відбулось, потрібно знайти відповідні компенсатори, які забезпечать його відповідне наповнення», - наголосив очільник податкової інспекції.
Також особливу увагу було приділено питанню звітування приватних підприємців щодо єдиного соціального внеску до органів доходів і зборів. Зокрема, обговорено можливість подання такої звітності в електронному вигляді та порядок отримання безкоштовних ключів електронного цифрового підпису. Усі бажаючі отримати такі ключі можуть це зробити у секторі реєстрації користувачів при Акредитованому центрі сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів, який розташований у приміщенні Центру обслуговування платників м.Львова за адресою: 79003, м.Львів, вул.Стрийська, 35, каб.136, тел.: (032) 297-39-85, (032) 297-39-89. Перелік документів, необхідних для отримання посиленого сертифікату ключа, та всю інформацію щодо діяльності АЦСК розміщено на офіційному сайті Центру (www.cskidd.gov.ua).
Наприкінці засідання представники бізнесу підкреслили позитивні зміни щодо запровадження новацій у частині розвитку малого бізнесу, а також висловили побажання на подальше проведення таких зустрічей.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Що потрібно знати про ...
Наступна новина: ЄСВ у форматі електронного ...

КОМЕНТАРІ