ЄСВ у форматі електронного спілкування

ЄСВ у форматі електронного спілкування

25.11.13 18:24 0 990
За оперативною інформацією, за дві декади листопада чернівецькі платники єдиного внеску перерахували на рахунки ДПІ у м. Чернівцях 64776 тис. грн. Всього подано 4216 звітів, приємно відзначити, що з них майже половина (44%) платників надали перевагу саме електронному формату спілкування з фахівцями підрозділів Міндоходів міста. Загалом, на обліку в міській податковій перебуває 37185 платників ЄСВ, в тому числі 8591 – підприємств та 28594 фізичних осіб.
Зі слів керівника чернівецьких податківців Ярослава Городенського, вже найближчим часом ДПІ у м. Чернівцях планує загальний перехід представників бізнесу до дистанційного звітування через Інтернет. «Те, що впровадження нових електронних технологій дозволить забезпечити якісний сервіс кожному відвідувачеві, не секрет. Кожен має можливість отримати необхідне програмне забезпечення для звітування та безкоштовні цифрові підписи», - зазначив він.
Нагадаємо, отримати посилені сертифікати відкритих ключів можна в пункті реєстрації акредитованого Центру сертифікації електронних ключів Міндоходів у м. Чернівцях, за адресою: вул. Червоноармійська, 200а, каб.110.
Відповідно до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (затверджений наказом Міндоходів України від 09.09.2013 р. № 454) платники можуть подати звітність, обравши один із трьох способів. Зокрема, за допомогою мережі Інтернет з використанням ключів електронного цифрового підпису. Звітність в електронному вигляді потрібно надсилати на єдину адресу Інформаційного порталу Міністерства доходів і зборів України: zvit@sta.gov.ua.
Крім того, передбачено можливість звітування з ЄСВ на паперових носіях, завірених підписом керівника і одночасною подачею звіту в електронному вигляді на електронних носіях; а також на паперових носіях, якщо кількість застрахованих осіб менше 5 осіб.

Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях


Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Суддя Литвинова шукає ...

КОМЕНТАРІ