У Луцьку відбудеться творчий звіт аматорських колективів та окремих виконавців міста, присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка

У Луцьку відбудеться творчий звіт аматорських колективів та окремих виконавців міста, присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка

26.11.13 09:11 0 894
З листопада 2013 року по травень 2014 року триватиме творчий звіт аматорських колективів та окремих виконавців м.Луцька, присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка.

Таке розпорядження підписав Луцький міський голова Микола Романюк. Цим же документом затверджені Положення про проведення творчого звіту та склад організаційного комітету.

ПОЛОЖЕННЯ

про проведення творчого звіту

аматорських колективів та окремих виконавців м.Луцька,

присвячених 200-річчю від дня народження Т.Г.Шевченка

1. Загальні положення

1.1. Творчий звіт аматорських колективів та окремих виконавців м.Луцька (далі – творчий звіт) відбувається відповідно до Положення про проведення обласного фестивалю мистецтв «З Кобзарем у серці», присвяченого 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка, з метою вшанування пам’яті та популяризації творчості видатного сина українського народу Т.Г.Шевченка, втіленої у музичному, пісенному, театральному, хореографічному, декоративно-прикладному, кіно-, фото- мистецтві, а також розвитку академічної, традиційної народної і сучасної культури, аматорського мистецтва.

1.2. Творчий звіт проводиться у два тури:

- перший – протягом листопада 2013 року - квітня 2014 року у закладах культури, освіти, установах і організаціях міста;

- другий (загальноміський) – у травні 2014 року.

2. Умови та порядок проведення творчого звіту

2.1. У творчому звіті беруть участь аматорські колективи та окремі виконавці, які діють у закладах, установах, організаціях міста, майстри народного мистецтва.

2.2. Участь у творчому звіті «народних» і «зразкових» аматорських колективів є обов’язковою.

2.3. Тривалість концертної програми – у межах двох годин.

2.4. Складовою творчого звіту можуть бути виставки робіт образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва, художньої та документальної фотографії, показ аматорських фільмів.

2.5. Під час підготовки творчого звіту аматорським колективам надається методична і практична допомога провідними фахівцями Палацу культури міста Луцька, навчально-методичного центру культури Волині.

2.6. Творчий звіт закладів, установ, організацій оцінює журі, склад якого затверджується наказом керівника. Визначені за рішенням журі творчі колективи, окремі виконавці рекомендуються до участі у другому турі творчого звіту.

2.7. Заявка-рекомендація для участі у другому турі творчого звіту подається до 1 травня 2014 року в управління культури міської ради на офіційному бланку закладу, установи, організації за підписом керівника і голови журі із зазначенням повної назви колективу, його керівника, концертних номерів та їх хронометражу.

До заявки-рекомендації додається довідка про творчу діяльність колективу, в якій також вказується кількість учасників, наявність оркестрової групи, використання фонограми тощо.

2.8. Заявки-рекомендації розглядаються організаційним комітетом, який затверджує програму другого туру творчого звіту. Перевага надаватиметься творам, що відповідають тематиці творчого звіту.

3. Відзначення учасників

3.1. Кращі творчі колективи, окремі виконавці візьмуть участь у творчому звіті Волинської області та будуть нагороджені відзнаками Луцької міської ради.

3.2. Підготовка та проведення творчого звіту буде висвітлюватись у засобах масової інформації.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ