Тернопільські театральні вечори завершились аншлагом

Тернопільські театральні вечори завершились аншлагом

26.11.13 18:14 0 888
З 18 по 24 листопада у Тернопільському академічному обласному драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка проходив XI Всеукраїнський фестиваль «Тернопільські театральні вечори. Дебют-2013». Під час фестивалю тернополяни мали можливість насолоджуватись театральним мистецтвом театрів з різних куточків України. Перемогу у фестивалі здобула вистава «Катерина» Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької.

Міський голова Тернополя Сергій Надал відвідав театральні вечори та на закритті фестивалю привітав усіх театралів і поціновувачів мистецтва із завершенням події, яка є віхою у культурній історії Тернополя. Грошову премію від очільника міста отримали тернопільські театрали, які в рамках фестивалю представили виставу «Занадто одружений таксист» під керівництвом режисера-постановника Миколи Бажанова.

Звертаючись до присутніх Сергій Віталійович, зазначив:

«Всеукраїнський фестиваль «Тернопільські театральні вечори» - фестиваль молодої режисури. А де як не у Тернополі проводити фестиваль молодих режисерів, творчих пошуків та нових ідей? Адже саме у Тернополі зароджувалися революційні ідеї театрального реформаторства геніального Леся Курбаса.

Саме тут, під час першої світової війни, у 1915 році, молодий актор Лесь Курбас разом з друзями по Тернопільській гімназії заснував театр. Це був перший у нашому місті професійний стаціонарний театр. Він називався «Тарнопольські театральні вечори». Театр був шалено популярний. Вже навесні 1916 року він виїхав до Києва, щоб працювати у театрі Садовського. Невдовзі Курбас заснував «Молодий театр», а потім мистецьке об’єднання «Березіль». Так формувалась театральна історія Тернополя і України.

А нова історія української театральної культури твориться . Твориться вами. Зичу вам невгамовних творчих пошуків, натхнення. Зичу вам овацій публіки. Зичу вам здоров'я і добра!».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Закарпатті готуються до ...

КОМЕНТАРІ