У Львівській області свободівці вшанували пам'ять членів ОУН, розстріляних нацистами на Кортумовій горі

У Львівській області свободівці вшанували пам'ять членів ОУН, розстріляних нацистами на Кортумовій горі

26.11.13 10:55 0 1057
24 листопада 2013 року депутати Львівської обласної ради свободівці Галина Чорна та Юрій Зірченко взяли участь в поминальних заходах на Кортумовій горі, де в листопаді 1942 року нацисті розстріляли 28 членів Організації Українських Націоналістів. Кілька десятків львів'ян взяли участь в поминальній панахиді на символічній могилі поблизу Янівського кладовища. Опісля урочистого покладання квітів та запалення лампадок відбулось віче.

"Ми прийшли сюди помолитися за полеглими українськими героями у непростий і знаковий час. Дух свободолюбства й нескореності витає у цей день над Україною і в кількох кілометрах звідси, у центрі Львова, шумить багатотисячний Евромайдан.

Тут, коло місця останнього спочинку українських героїв, з особливою силою ми відчуваємо свою приналежність до великої нації, кровно-духовної спільноти, яка народжувала великих синів, здатних безстрашно ставати на її захист. Тут з особливою силою відчуваємо час. В тому сенсі, що впродовж багатьох десятиліть та віків велася боротьба за нинішню незалежну Україну. І тут з особливою силою відчуваємо відповідальність. Відповідальність перед цими дочасно загиблими людьми, яка полягає насамперед у нашій боротьбі. Боротьбі за таку Україну, про яку вони мріяли, коли віддавали за неї свої життя", – зазначила депутат Львівської облради Галина Чорна.

" ми бачимо, що українці не скорилися рішенню влади відвернутися від Европи та зануритися в обійми так званого Тайожного союзу, і масово виходять на Евромайдани. А попереду всіх у цьому опорові та цьому спротиві – українська молодь. А це значить – 20 років Незалежності таки минули не марно. Бо виросло покоління людей, яких вже ніякою силою не заженеш до "совка", які хочуть нормального цивілізованого життя, прагнуть брати приклад з прогресивних країн світу. Виросла молодь, гідна пам'яти цих славетних героїв", – наголосила Галина Чорна.

Довідка: У відповідь на вбивство офіцера німецької поліції, яке вчинили українські підпільники, нацисті розстріляли у Галичині близько 100 заручників, зокрема у котрийсь із днів з 25 до 27 листопада 1942 року на схилі Кортумової гори у Львові нацисті розстріляли 28 членів ОУН, серед яких був і Андрій П'ясецький – вчений, політичний та громадський діяч, міністр лісів в уряді Ярослава Стецька, автор праці "Про побудування і біологічний розвиток низки типів українського лісу", яка і в наш час не втратила своєї наукової вартості.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: На Хмельниччині з метою ...

КОМЕНТАРІ