Василь Хомінець та Олексій Кайда закликали ректорів тернопільських вузів підтримати студентський євромайдан

Василь Хомінець та Олексій Кайда закликали ректорів тернопільських вузів підтримати студентський євромайдан

26.11.13 17:15 0 847
Голова Тернопільської обласної ради та народний депутат України Олексій Кайда зустрілися із керівництвом Тернопільських вишів. Основними питаннями, які обговорювались під час зустрічі, стали підтримка студентів у їхньому протесті, убезпечення від можливих провокацій.

«Наша молодь вже вкотре показала свою вірність демократичним цінностям. Обираючи своє майбутнє у європейській спільноті, студенти першими виступили проти заяв Кабміну. Впевнений, що їх підтримують і люди зрілого віку. Разом з тим не можуть не хвилювати розмови, що ведуться, про ймовірність тиску на студентів з боку керівництва вишів. Переконаний, тернопільські навчальні заклади підтримують європейський напрям руху для України як єдиноправильний. А тому ми повинні всесторонньо підримувати нашу молодь, стати з ними пліч-о-пліч на захист європейського майбутнього для нашої держави», – наголосив Василь Хомінець.

«Вчора на Театральному майдані Тернополя відбулося багатотисячне народне віче «За європейську Україну!» на захист європейського вибору України. Тернополяни одностайно ухвалили резолюцію, одним із пунктів якої є забезпечення координації дій всіх тих, хто виступає за євроінтеграцію. Прийнято рішення про те, що на центральному майдані Тернополя молодь організовує наметовий євромайдан на підтримку багатотисячних акцій протесту, які відбуваються по всій Україні. Тому я звертаюся до ректорів вишів для того, аби вони не чинили перешкод студентам брати участь у наметовому євромайдані та висловлювати свою позицію», – наголосив Олексій Кайда.

Ректори, проректори, представники керівництва вищих навчальних закладів Тернополя підтвердили свою підтримку студентів, які розпочали страйк за європейський вибір України.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На лаві підсудних – ...
Наступна новина: В Афганістані зросло ...

КОМЕНТАРІ