На Тернопіллі за ініціативи Василя Хомінця створено координаційний штаб на підтримку євромайдану

На Тернопіллі за ініціативи Василя Хомінця створено координаційний штаб на підтримку євромайдану

26.11.13 15:37 0 815
Відбулося засідання Координаційної ради громадських організацій при голові обласної ради. Усі учасники одностайно підтримали євроінтеграційний курс України.

Василь Хомінець назвав шлях до Європейського Союзу для України «…єдино правильним. Ми – європейська нація. Ми сповідуємо, підтримуємо демократичні цінності. Прагнемо жити у цивілізованій, демократичній державі. Заява прем’єр-міністра про відмову від підписання асоціації є глумом над українцями, знущанням над громадянами нашої держави, які хочуть для своїх дітей вільного, заможного, успішного життя». Очільник облради закликав керівників обласних осередків політичних партій та громадських організацій підтримати студентський євромайдан. «Наша молодь знову показала себе свідомою активною відданою Україні. Наш обов’язок підтримати студентів морально, духовно, матеріально».

Народний депутат України від Тернополя Олексій Кайда поінформував членів координаційної ради про розвиток політичної ситуації та застеріг: «Влада намагається роздробити українське суспільство, вбити клин між громадськими організаціями та опозиційними політичними партіями, між протестуючими, щоб зламати опір. Нам необхідне єднання. Лише в єдності ми зможемо досягнути мети – побудову України як європейської держави». Народний депутат подякував студентам за активну життєву позицію. «У 1990 році саме студенти своїми виступами та голодуванням – революцією на граніті остаточно розхитали радянський режим», – нагадав Олексій Кайда.

Про підтримку та усіляке сприяння учасникам студентського євромайдану говорив міський голова Тернополя Сергій Надал.

До учасників засідання від студентів звернувся Дмитро Андрієшин. Юнак подякував обласній та міській радам за підтримку та повідомив, що деякі виші обласного центру перешкоджають своїм студентам в участі в акціях протесту проти відмови уряду від підписання асоціації з ЄС.

Члени координаційної ради натомість запевнили молодь у цілковитій підтримці.

Наталя Михно (партія «Удар») поділилась враженнями від участі 24 листопада у євромайдані в Києві. «Я горджуся нашими людьми, – сказала заступник керівника обласного осередку «Удару». – Ми справді європейська нація».

Про усіляку підтримку студентів ВО «Батьківщина» повідомив Теодозій Кухарський, який наголосив на необхідності сприяння максимальній участі тернополян у акціях протесту в Києві. «Особливо тішить те, – підкреслив виступаючий, – що євромайдани проходять в усьому краї – в кожному районному центрі».

Про ризик провокацій та докласти максимальних зусиль, щоб уберегти молодь, застерігав Петро Ландяк (голова Тернопільської обласної організації політичної партії «Громадянська позиція»), Володимир Болєщук (Зарваницька громадська ініціатива, голова ТОО Української Народної партії) закликав депутатів обласної ради взяти участь у сесії обласної ради та прийняти звернення щодо необхідності підписання угоди про асоціацію, а членів координаційної ради відвідати пленарне засідання.

Представники громадськості краю, знані люди Тернопілля, керівники політичних сил створили координаційний штаб на підтримку євромайдану, закликали керівництво країни повернутися до оголошеного європейського вибору та підписати у Вільнюсі довгоочікуваний усім народом документ. Обласна рада надала приміщення для координаційного штабу – кабінет №531 в адмінбудинку облради, телефон для гарячої лінії. Насамкінець координаційна рада підтримала проект рішення, який виноситься на сесію та звернення щодо необхідності підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Нагородять ...

КОМЕНТАРІ