В Афганістані зросло насильство проти жінок – правозахисники

В Афганістані зросло насильство проти жінок – правозахисники

26.11.13 17:21 0 989
Правозахисники в Афганістані заявили що цього року у країні різко зросло число повідомлень про випадки насильства над жінками порівняно з минулим роком. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За даними Незалежної комісії з прав людини Афганістану, оприлюдненими з нагоди Міжнародного дня боротьби з насильством проти жінок, уже за перше півріччя цього року повідомили про більш як 4 тисячі 150 випадків такого насильства, що на чверть більше, ніж за перше півріччя минулого року. Майже 40 відсотків із них – це випадки сексуального чи іншого фізичного насильства.

При цьому правозахисники звертають увагу, що про більшість таких випадків ніхто нікому не повідомляє.

Також правозахисна організація Human Rights Watch закликала владу Афганістану відкинути пропозицію узаконити каменування як покару за перелюб. Із такою пропозицією повернути каменування за «моральні злочини» виступила раніше робоча група при Міністерстві юстиції Афганістану, яка розробляє новий кримінальний кодекс. Каменування, передбачене нормами суворого трактування ісламу, було узаконене в часи влади в більшій частині Афганістану ісламістського руху «Талібан» від середини 1990-х до 2001 року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Проаналізовано стан ...

КОМЕНТАРІ