На Тернопіллі у Збаражі відбулася презентація музейної експозиції "Народна війна"

На Тернопіллі у Збаражі відбулася презентація музейної експозиції "Народна війна"

26.11.13 15:26 0 1008
21–22 листопада 2013 року у Збаражі за ініціативи депутата Збаразької районної ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Назара Демчука та за підтримки народного депутата України Михайла Головка відбулася презентація музейної експозиції "Народна війна" про боротьбу українського народу проти совєцьких окупантів у 1917–1932 роках.

В експозиції подано статистичні дані про кількість селянських збройних повстань в усіх тогочасних 9-ти губерніях України, кількість відомих та невідомих повстанських загонів, антибольшевицьких загонів самооборони та стихійних виступів селян проти комуністичної окупаційної влади.

Експозиція розкриває нелюдські методи винищення українців російським окупаційним режимом та героїчну боротьбу українських повстанців. Наголос зроблено на активному спротиві українців російсько-комуністичній окупації з її грабунками, вбивствами й терором. Наведено цифру – близько 1500 повстанських загонів, що активно діяли в Україні з 1919 по 1932 роки, а відтак примусили російсько-комуністичний окупаційний режим вдатися до Голодомору 1932–1933 років, терору, депортацій, розстрілів, тобто геноциду як методу збереження окупаційного статусу України.

Експозицію презентував голова Київської міської організації товариства "Меморіал" Роман Круцик. Цю виставку відвідали депутати міської і районної рад, учні шкіл Збаража та навколишніх сіл, вчителі навчальних закладів та жителі Збаражчини.

"Голодомор 1932–1933 років був штучно створений совєцьким режимом як метод збереження окупаційного статусу України. Після десятиліття кровопролитної війни совєцька влада не могла подавати прагнення українського народу на самостійне життя окремо від союзу. Враховуючи практику придушення повстань голодом у 1921–1923 роках Сталін вирішив будь-яким методом встановити повноцінно владу на території України. Як наслідок – мільйони українців загинули найстрашнішою смертю", – зазначив голова "Меморіалу" Роман Круцик.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ