У Росії випустили під заставу 29-го з 30 затриманих ґрінпісівців

У Росії випустили під заставу 29-го з 30 затриманих ґрінпісівців

26.11.13 15:58 0 935
У місті Санкт-Петербурзі в Росії вийшов зі слідчого ізолятора на волю під заставу 29-й із загалом 30 затриманих активістів екологічної організації «Ґрінпіс», членів команди їхнього судна і журналістів. Ним став британець Філіп Болл. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Наразі під вартою лишається тільки австралієць Колін Расселл, арешт якого суд продовжив минулого тижня аж до кінця лютого. За повідомленнями, його скаргу на це рішення мають розглянути ще до кінця тижня.

Протягом попереднього тижня за рішеннями суду 29 затриманих постановили звільнити під заставу на суму у 2 мільйони рублів (майже 500 тисяч гривень) кожного.

У Росії 30 затриманих – активісти екологічної організації «Ґрінпіс», члени команди їхнього судна «Арктик Санрайз», а також двоє журналістів, фотограф і відеооператор, громадяни 18 країн, серед них і українець – звинувачені в хуліганстві; слідство таким чином перекваліфікувало їхні звинувачення з первісних – у піратстві. Їх також брали під досудовий арешт.

Судно з міжнародною групою активістів-екологів затримали російські прикордонники після того, як понад два місяці тому ґрінпісівці намагалися влаштувати акцію протесту на російській нафтовій платформі в Печорському морі на півночі європейської частини Росії проти видобування нафти на арктичному шельфі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Кількість звернень громадян ...

КОМЕНТАРІ