В Івано-Франківській області рятувальники взяли участь у заходах з нагоди урочистого відкриття пам’ятника воїнам-афганцям

В Івано-Франківській області рятувальники взяли участь у заходах з нагоди урочистого відкриття пам’ятника воїнам-афганцям

26.11.13 18:14 0 858
24 листопада в місті Яремче відбулося урочисте відкриття пам’ятника яремчанцям, які загинули під час воєнних дій в Афганістані. Як відомо, участь у бойових діях на території Демократичної Республіки Афганістан загалом взяли понад 3 тисячі прикарпатців. 84 з них так і не повернулися з тієї далекої війни. Серед них – троє вихідців з Яремчанщини: Василь Романчукевич, Олексій Виксюк та Микола Кулик. Саме їх імена викарбувані на скорботному граніті пам’ятника.

Участь у відкритті монументу, спорудження якого стало прикладом тісної співпраці влади, громади та меценатів, взяли голова Івано-Франківської ОДА Василь Чуднов, міський голова міста Яремче Василь Онутчак, голова Івано-Франківської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Юрій Купчій, начальник Управління ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький, воїни-афганці з різних районів Прикарпаття, їх бойові побратими з Києва, Одеси, Житомира, громадськість, представники силових структур та духовенство.

Перш за все, пам’ятник освятив священик. Всі присутні вшанували пам'ять про загиблих хвилиною мовчання та військовим салютом.

По завершенню урочистостей усі бажаючі мали змогу пригоститись армійською кашею та фронтовими ста грамами, послухати виконання афганських пісень.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області до ...
Наступна новина: Тернопільські театральні ...

КОМЕНТАРІ