Закарпаття готується до погіршення погодніх умов

Закарпаття готується до погіршення погодніх умов

26.11.13 13:22 0 888
У понеділок, 25 листопада, під керівництвом першого заступника голови Закарпатської ОДА Ігоря Свища відбулось засідання обласного оперативного штабу з координації дій місцевих органів виконавчої влади, обласних установ та організацій для оперативного реагування на надзвичайні ситуації зимового періоду. У його засіданні взяв участь і начальник У ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей.

Як повідомила присутня на засіданні заступник начальника Закарпатського центру з гідрометеорології Василина Блох, починаючи із 28 листопада в області слід очікувати певного погіршення погодних умов. Так, збільшиться кількість опадів, температура повітря у низинних районах вночі опуститься до -7 (°C), в горах – до -10 (°C). Удень позначки термометрів у низинних районах триматимуться на рівні від 0 до +5 (°C).

Разом з тим, уже у першій декаді наступного місяця, зокрема 5,6 та 8 грудня, синоптики очікують на значні снігопади в гірських районах. Швидкість вітру при проходженні активних атмосферних фронтів сягне 15-20 м/с.

Загалом, як підсумувала Василина Блох, нестійка погода триматиметься всю першу декаду грудня. У зв’язку з цим у гірських районах, на перевалах будуть спостерігатися ожеледиця та снігові замети, а на високогір’ї слід очікувати сходження снігових лавин.

Відтак, усі обласні служби прозвітували про свою готовність до реагування на надзвичайні ситуації, що можуть виникнути при складних погодних умовах. Як запевнили члени оперативного штабу, рятувальні та дорожні служби до роботи у зимовий період готові. Так, у режимі постійної готовності знаходяться понад 170 рятувальників, підготовлено 6 пунктів обігріву та 4 пункти життєзабезпечення. На найбільш проблемні ділянки перевалів завтра зранку виведуть спеціальну техніку та тягачі для розчищення можливих заторів.

Усі обласні служби готові до ускладнення погодних умов, запевнив керівник обласного оперативного штабу Ігор Свищо, - інформує прес-центр ОДА.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові проходить VІ ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ