У Волинській області до відповідальності притягнуто 7 посадовців лісомисливського господарства

У Волинській області до відповідальності притягнуто 7 посадовців лісомисливського господарства

26.11.13 18:04 0 879
Володимир-Волинською міжрайонною прокуратурою із залученням спеціалістів Державної фінансової інспекції Волинської області та Державної екологічної інспекції у Волинській області проведено перевірку дотримання вимог Лісового кодексу України, інших законів у сфері лісових відносин службовими особами державного підприємства «Володимир-Волинське лісомисливське господарство».

Виявлено, що у порушення вимог Земельного кодексу України підприємством не оформлено правовстановлюючих документів на земельні ділянки лісогосподарського призначення площею 32 тис. га, які перебувають у його користуванні.

Спеціалістами Державної екологічної інспекції у Волинській області встановлено непоодинокі порушення посадовцями ДП вимог Лісового кодексу України, Порядку спеціального використання лісових ресурсів та Санітарних правил в лісах України.

Найбільше таких порушень встановлено на території Стенжаричівського та Ішівського лісництв, де виявлялися захаращення смуги лісу за межами лісосіки порубковими залишками, порушення термінів проведення санітарних рубок у насадженнях, пошкоджених кореневою губкою, несвоєчасне очищення місць рубок від порубкових решток, здійснення лісових користувань не у відповідності до вимог, передбачених в лісорубному квитку.

Задля усунення виявлених порушень директору ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» внесено подання.

За результатами розгляду документа прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуто 7 посадових осіб підприємства, у тому числі 4 контролери.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ