У Рівненській області рятувальники спільно з соцпрацівниками навчають громадян, що опинилися у складних життєвих обставинах правил пожежної безпеки

У Рівненській області рятувальники спільно з соцпрацівниками навчають громадян, що опинилися у складних життєвих обставинах правил пожежної безпеки

26.11.13 08:10 0 908
З настанням осінньо-зимового періоду у пожежно-рятувальну службу дедалі більше надходить повідомлень про пожежі та трагічні випадки на них, основними причинами яких є необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електроприладів, пічного опалення та несправність електромереж.

З метою попередження виникнення пожеж, травмування та загиблі людей на них, працівниками Сарненського районного сектору ГУ ДСНС України у Рівненській області спільно з фахівцями соціальної роботи Сарненського районного центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді проводиться відвідування малозабезпечених та неблагополучних сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах з метою проведення інструктажів, вручення пам’яток та листівок, які вкотре нагадують громадянам про дотримання правил пожежної безпеки.

Оглянувши помешкання на предмет дотримання ними вимог пожежної безпеки, особлива увага приділялася на безпечне використання пічного опалення та експлуатацію електромереж. В деяких оселях виявлені грубі порушення, зокрема пічне опалення має тріщини, від чого по приміщеннях поширюється дим, поблизу нагрітих частин опалення встановлюються меблі та білизна, використовуються електричні розетки та електричні нагрівачі, що мають пошкодження.

Держслужба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається із проханням звернути свою увагу на стан протипожежного захисту власної оселі та поведінку з вогнем. Вчасно проводити попереджувальний ремонт електромереж, не допускати її перенавантаження, не користуватися несправними електричними приладами, не залишати печі, які топляться, без догляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям; користуватися печами, які мають тріщини; застосовувати для розпалювання печей легкозаймисті та горючі речовини; прокладати димоходи опалюваних печей по горючих основах. Категорично заборонено палити в ліжку.

Сарненський РС ГУ ДСНС

у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ