Житомирщина: розвиток спортивної інфраструктури – шлях до популяризації здорового способу життя серед молоді області

Житомирщина: розвиток спортивної інфраструктури – шлях до популяризації здорового способу життя серед молоді області

26.11.13 11:49 0 886
Житомирщина завжди славилася талановитими спортсменами. серед вихованців спортивних шкіл області – чемпіони України з цілого ряду видів спорту. Здобутки провідних спортсменів регіону сприяють підвищенню інтересу дітей та підлітків до занять в спортивних секціях, сприяють пропаганді серед молоді здорового способу життя. Президент України в соціальних ініціативах «Діти – майбутнє України» наголошує, що сприяння формуванню здорового способу життя у підростаючого покоління – це і є справжня турбота про наших дітей, які завтра будуть формувати майбутнє України. Досягнення цієї мети неможливе без створення відповідних умов для всебічного розвитку дітей, в тому числі щодо занять спортом. Тому одним із головних пріоритетів діяльності обласної влади та влади на місцях є розвиток спортивної інфраструктури.

Завдяки значній увазі з боку влади всіх рівнів останніми роками значно покращилася матеріально-технічна база спортивних комплексів, проводиться реконструкція та відновлення спортивних майданчиків. Зокрема у 2013 році реконструйовано стадіони у Бердичеві та Малині, збудовано нові спортивні комплекси в с. Глибочиця та с. Ставище, у багатьох населених пунктах встановлено нові спортивні майданчики. Розпочато реконструкцію головної спортивної арени області – Центрального стадіону, який упродовж останніх 10 років знаходився в аварійному стані. На ці цілі залучено 9,4 млн. грн. з державного бюджету. З обласного бюджету у 2013 році на капітальний ремонт Центрального стадіону та спортивного комплексу «Авангард» виділено 800 тис. грн.

Спортивна інфраструктура Житомирщини постійно оновлюється та розбудовується, задля створення належних умов для занять фізичною культурою та спортом молоді. Загалом спортивна база області включає 32 стадіони, 500 спортивних залів, 2000 спортивних майданчиків, з яких 300 футбольних полів, 8 плавальних басейнів, водно-веслувальну базу.

Активно займатися спортом молодь Житомирщини має можливість в 50 дитячо-юнацьких спортивних школах, 1 спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву з легкої атлетики та 1 обласній школі вищої спортивної майстерності. Понад 15 тисяч юних спортсменів є вихованцями спортивних шкіл області. Діти як і дорослі у житті прагнуть до першості, тому запровадження чемпіонатів області серед спортивних шкіл з різних видів спорту, мережа яких є найбільш розгалуженою, є позитивним досвідом із залучення дітей до занять спортом. У 2013 році участь в обласних спортивних заходах беруть вихованці усіх без виключення спортивних шкіл області. Як результат на Житомирщині розвивається 25 олімпійських видів спорту та 40 видів спорту, які не входять до програми Олімпійських ігор, постійно проводяться спортивні змагання, турніри, конкурси серед молоді та дітей.

Голова облдержадміністрації Сергій Рижук приділяє значну увагу розвитку спорту на теренах нашої області та піклується про провідних спортсменів, котрі прославляють Житомирщину в Україні та за кордоном. Так в області встановлено та фінансується у повному обсязі виплата матеріальних винагород спортсменам і тренерам за кожне призове місце на офіційних чемпіонатах України та міжнародних змаганнях. Щороку таку винагороду отримують понад 200 спортсменів і тренерів. У результаті з року в рік зростає кількість представників області, які входять до складу національних збірних команд України з олімпійських видів спорту.

Досягнення високих спортивних результатів стало можливим завдяки співпраці, підтримці та порозумінню спортсменів, влади всіх рівнів та громадськості. Адже створення сучасної спортивної інфраструктури для популяризації здорового способу життя серед молоді – об’єднуюча мета влади та громади Житомирщини. Спільними зусиллями ведеться робота щодо оновлення застарілих спортивних майданчиків загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів, що сприятиме залученню дітей до занять фізичною культурою та спортом.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ