Волинь: в області тривають масштабні перевірки якості продуктів харчування у школах та дитсадках

Волинь: в області тривають масштабні перевірки якості продуктів харчування у школах та дитсадках

26.11.13 15:06 0 845
Минулого тижня в області розпочалися масштабні перевірки якості продуктів харчування у закладах бюджетної сфери: школах та дитсадках. І перші результати вже виявили низку недобросовісних постачальників.

Детально про спільну роботу в цьому напрямку санстанції, ветеринарів та держстандартметрології йшлося на відеоселекторній нараді, яку провів голова облдержадміністрації Борис Клімчук.

Як доповіла фахівець головного управління Держсанепідемслужби в області Ольга Гусєва, упродовж минулого тижня в закладах освіти вже відібрали 117 проб вершкового масла від 11 заводів-виробників та 10 проб твердого сиру. Із 52 вже досліджених зразків в п’яти видах масла та усіх твердих сирах виявлено немолочні жири. А це – порушення норм, встановлених законодавством і відверта недобросовісна конкуренція. Дослідження тривають. Вся продукція неналежної якості буде повернута виробнику, а постачальників притягнуть до адмінвідповідальності.

Разом з тим, окремі постачальники харчування чинять спротив контролю якості. За словами Ольги Гусєвої, у Камінь-Каширському районі підприємство «Перша компанія Максимум» заборонила брати зразки молочної продукції, яку вона, як переможець тендеру, постачає в місцеві заклади освіти. За результатами перевірки виявлено, що для харчування ковельських школярів підприємство «Лабіринт Плюс» постачало замість масла спред.

«Перші результати – тривожні. Не можна годувати дітей спредами! Безпека харчування і надалі на особливому контролі, так, як це відбувається в європейських країнах. Ми розпочали з молочних продуктів, решта – на черзі», - наголосив Борис Клімчук.

Такі перевірки охоплять не лише бюджетну сферу, а й заклади торгівлі й ринки.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ