Учасники Евромайдану виявили шпигунів, які прослуховували активістів акції протесту

Учасники Евромайдану виявили шпигунів, які прослуховували активістів акції протесту

26.11.13 08:29 0 888
Увечері 25 листопада 2013 року на Европейській площі у Києві учасники Евромайдану виявили автомобіль, пасажири якого шпигували за мітингувальниками, прослуховуючи телефонні розмови й фіксуючи будь-яку інформацію щодо активістів акції протесту. Завдяки пильності громади вдалося знешкодити зловмисників і вилучити незаконно зібрану ними інформацію. У відповідь влада кинула на мирних людей близько тисячі бійців «Беркута». У результаті бійки одному із прихильників ВО «Свобода» розбили голову. Втім рішучість громадян дозволила зупинити й відкинути наступ силовиків. Про це заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, який перебував у центрі подій та разом зі свободівцями брав участь у припиненні незаконної шпигунської діяльности.

Як повідомив очільник націоналістів, учасники Евромайдану звернули увагу на підозрілий автомобіль із символікою Евросоюзу й національними кольорами України, замаскований так, нібито це авто опозиції. Коли до нього підійшли люди й попросили пасажирів автівки вийти, ті відмовилися, більше того, почали дзвонити кудись і кликати допомогу, а також передавали через вікно своїм, очевидно, колегам якісь флешки, записи тощо. Запідозривши недобре, протестувальники викликали наряд міліції. Утім, чекати міліціянтів довелося довго, тож, аби покласти край підозрілим діям пасажирів зазначеного автомобіля, їх витягли назовні.

Як з’ясувалося, всередині був цілий арсенал для таємного стеження: було вилучено 2 валізи апаратури для прослуховування, антени спрямованої дії, кілька автомобільних номерів, комп’ютери, кілька нотатників з інформацією про учасників протестної акції. У цей момент одразу з двох напрямків – від вулиці Трьохсвятительської і Майдану Незалежности – прибули підрозділи «Беркута» й кинулися бити мирний народ.

Олег Тягнибок заявив: «Вони кинули на мирних людей «Беркут»! У якій державі ми живемо? Чи вони не мають своїх матерів, своїх дітей, що так вчиняють?! Одному із учасників мирної акції вони розбили голову, діяли по-звірячому. Але зрештою вдалося відбити ці атаки й зупинити протистояння. Вже очевидно, що йдеться про шпигування за громадянами України, за народними депутатами. Це грандіозний скандал, адже ми бачимо, як Україну остаточно перетворюють на поліційну державу! Зрештою, в присутності двох народних депутатів від опозиції наряд міліції повіз цих негідників-шпигунів для проведення оперативно-слідчих дій».

Який висновок із цього інциденту? Ця бандитська влада не зупиниться ні перед чим. Вона кинула купу грошей і навчила «Беркут» товкти людей, замість виконувати свій обов’язок захищати громадян! Це сигнал для всіх, хто гадає, що можна відсидітися вдома, поки тут, у столиці, відбуваються ці події. Ні! Усі українці – на Майдан, аби відстояти нашу справу!», – закликав лідер «Свободи».

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Одиноких пенсіонерів на ...

КОМЕНТАРІ